בן כספית ואריה אלדד

"אפשר לבסס פה תיק של הפרת אמונים"

לירן לוי ('וואלה') עדכן עם כל הפרטים על הפרשה של הבכיר בשב"ס • "הם טענו שהיה רומן, ושהוא סייע לה להתקדם"


לירן לוי ('וואלה') על פרשה שבה לכאורה המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פלילים, סגר תיק עברות מין של קצין בכיר בשירות בתי הסוהר. "אני בתפקידי ככתב לענייני משטרה מוצא סיפור שהתרחש בכלא איילון, קצינה שלכאורה נאנסת ומבוצעות בה עברות מין על ידי מנהל הכלא, החקירה נפתחת. ואז מה שקורה זה שהמשטרה מבצעת חקירה בינואר 2016 להעמיד את שוהם יוסף לדין על עברות אונס. התיק עובר לפרקליטות הם בוחנים את תיק הראיות, ואם הם מוציאים הודעה חריפה לפרקליטים שנמצאו די ראיות להעמיד אותו לדין על עברות מין והפרת אמונים. כשלפתע הטון מתחיל להשתנות מאפס למאה על ידי שלמה למברגר, הטענה של אותו מפקד הכלא היא שהיו יחסים בהסכמה והוא למעשה הודה שהוא עזר לה להתקדם בתפקיד, הפרקליטים ממחוז תל אביב קיימו את השימוע. הם טענו שהיה רומן ,ושהוא סייע לה להתקדם", כך על פי פרסום של לירן לוי. 

מטעם הפרקליטות ולמברגר נמסר בתגובה כי "לאחר בחינת התיק הגיעה הפרקליטות למסקנה שאין ראיות לביצוע עבירת מין, בשל הקושי להוכיח ברמה הנדרשת במשפט פלילי את יסוד ניצול המרות. בד בבד, נמצא כי התנהגות החשוד יכולה לבסס עבירה של הפרת אמונים. עם זאת, בפרקליטות סברו כי התיק נמצא מתאים להליך של הסדר מותנה לאור מכלול נסיבות העניין, בהן סיום העסקתו של החשוד בשב"ס וכן העובדה שבסופו של יום לא נמצאו ראיות לעבירות המין החמורות בהן נחקר".

"במסגרת בחינת התיק בפרקליטות נפגשו הגורמים המטפלים בתיק, בראשות פרקליט המחוז דאז, עם הגורמים הרלוונטיים בשב"ס, ובהם נציבת שב"ס והיועצת המשפטית. מטרת הפגישה הייתה, בין היתר, לבחון את האפשרות להוכיח את יסוד ניצול המרות ביחס לפער בדרגות בין החשוד לבין המתלוננת, כמו גם את האפשרות לקיים הליך משמעתי לאחר פיטוריו של החשוד משב"ס אל מול הליך פלילי. כל זאת נעשה במסגרת פגישה אחת בלבד, שהתקיימה במשרדו של פרקליט המחוז דאז", הוסיפו.

לדבריהם, "הגורמים המטפלים בתיק, ובראשם פרקליט המחוז דאז נפגשו גם עם המתלוננת ועם עורכת דינה, כדי להציג בפניהן את הקשיים הראייתיים המשמעותיים בתיק, ואת השיקולים המושכים לכיוונו של עריכת הסדר מותנה. זאת, מתוך רצון לשמוע את המתלוננת ואת עמדתה, בטרם תתקבל החלטה סופית בתיק. בפגישה לא הופעל כל לחץ על המתלוננת להסכים להסדר המותנה והדבר מוכחש מכל וכל. ההיפך הוא הנכון".

לפי הפרקליטות ולמברגר, "במהלך הפגישה ניתנה למתלוננת אפשרות להביע את עמדתה בצורה חופשית ורחבה, והובהר כי הדברים יישקלו על ידי הפרקליטות. נדגיש, כי עמדת נפגעי העבירה אמנם נשקלת במסגרת ההחלטה הסופית על עריכת הסדר מותנה, אולם אין חובה לקבל את הסכמתם להסדר, ואף החוק אינו מאפשר להם להגיש ערר על החלטה לערוך הסדר, ולפיכך אף אין כל היגיון בהפעלת לחץ על נפגעי העבירה להסכים להסדר מותנה".

18/06/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris