ד"ר מאיה רוזמן

זה הזמן לחמוצים

השבוע ב'פינת המחקר', שיתפה ד"ר מאיה רוזמן ביעילות של אכילת המזון החמוץ להפחית עששת


כמידי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המחקר, והפעם על היעילות של חמוצים והשפעתם על מחלת החניכיים עששת. "תהליך ההתססה של הירקות גורם לכך שהחמוצים מכילים חיידקיים פרוביוטיים וויטמינים רבים. במחקר משותף לאונ' בן גוריון וסין, החוקרים ביקשו לבדוק אם לחיידקים עשויה להיות השפעה חיובית על חלל הפה והשיניים. צוות המחקר בדק 14 סוגים של חמוצים מסצ'ואן מדרום-מערב סין, של ירקות שורש בעיקר, כגון גזר, צנון וכרוב שמוסיפים להם מלח, סוכר וחומץ ונותנים להם לתסוס. לפי התוצאות, צריכת חמוצים הפחיתה באופן משמעותי את השכיחות והפעילות של החיידקים שגורמים לעששת". 

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/07/2020
הישארו מעודכנים

צילום אילוסטרציה: Ingram Image