ורדה רזיאל ז'קונט

יעילותה של השיטה הקצרה והממוקדת

ד"ר אודי אורן, עורך הספר 'EMDR הפסיכותרפיה של המאה ה21', סיפר על השיטה: "כשהכפתור שלנו נלחץ אנחנו מגיבים כאילו חווינו אותו מחדש"


ורדה רזיאל ז'קונט שוחחה עם ד"ר אודי אורן, שערך את הספר 'EMDR הפסיכותרפיה של המאה ה21' בו הוא מנתח את השיטה ומספר כיצד היא פועלת, ועל היעילות שלה כשיטת טיפול קצרה מהגישות האחרות. 

ורדה: "זאת שיטת פסיכותרפיה שנועדה בעיקר לטיפול בפוסט טראומה, בספר ראיתי מאמרים והצגות בכל מיני תחומים אחרים. EMDR זו שיטה שלא מספיק ידועה בציבור". 

ד"ר אורן סיפר: "בהיסטוריה של ההתפתחות של שיטת הטיפול EMDR היא באמת התחילה כטיפול בפוסט טראומה, היא טיפלה באנשים לוחמים, יוצאי ויטנאם ורוב מהחקר ורוב הטיפול התמקד בפוסט טראומה. מאז 1989, מאז חל שינוי אנחנו מדברים על גישה טיפולית יותר רחבה שהיכולת שלה היא בפוסט טראומה, ההגדרה שלנו למילה טראומה היא שונה בצורה מהותית מההגדרה הקלאסית שמופיעה בספרי הפסיכיאטריה. ההגדרה מתמקדת באירוע שהוא קיצוני ויוצא דופן כל אדם יחשוב על פיגוע או מלחמה או אובדן קשה, הראיה שלנו כוללת את כל האירועים, אבל היא מסתכלת על התוצאה ופחות על מאפייני האירוע. כל אירוע שיש לו השפעה שלילית מתמשכת על חייו של האדם האירוע הזה נתפס בעניינו כטראומה". 

המשיך והסביר: "הדברים האלה מתגבשים לידי זכרונות שאנחנו קוראים להם זכרונות לא מעובדים או טראומטיים, ההבדל הוא כאשר אנחנו חוזרים לזיכרון הזה אנחנו מופעלים. כשאנחנו חוזרים לשם אנחנו זוכרים אותם, לעומת זאת לכל אדם יש זכרונות שכשאנחנו חוזרים אליהם התחושה היא שאנחנו חוזרים לתוכם, אנחנו חווים אותם מחדש, ההגדרה שלנו היא זיכרון לא מעובד". 

בנוסף פירט על השיטה: "היא לא שונה באופן מהותי מגישות אחרות, יש לה מרכיב אחד שהוא מאוד שונה, מה שאנחנו עושים זה אנחנו מחפשים יחד עם המטופל, זכרונות בשלושה תחומים של הזמנים. עבר הווה ועתיד". 

האזינו לשיחה המלאה בהגשת ורדה רזיאל ז'קונט.

07/07/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ורדה רזיאל ז'קונט
ורדה רזיאל ז'קונט  |  צילום: 103fm
Paris