כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לחמוצים יפניים (קימצ'י), שמגוונים את סלטי הירקות. אפשר לאכול את החמוצים גם כנשנוש חופשי, או כתוספת מעניינת לכריך.
אופן ההכנה:
חותכים ירקות כמו מלפפון, גזר, כרובית ופלפל. אפשר גם קולורבי וסלרי, ואם אוהבים - גם פלפל חריף.
שמים בצנצנת.
מרתיחים 2 כוסות מים עם כוס חומץ, חצי כוס סוכר חום וכף מלח.
יוצקים את הנוזל הרותח על הירקות, וסוגרים את הצנצנת.
מחכים שיתקרר, מעבירים לקירור נוסף במקרר - ומוכן לאכילה!