ד"ר מאיה רוזמן הסבירה, מתי, ואיך כדאי לאכול בצורה חופשית, פעם ביום, בזמן שאתה בדיאטה. "אפשר לאכול הכל, אבל צריך לדעת לחשב את זה בצורה הנכונה", אמרה, והוסיפה: "הטעות של הרבה אנשים בגישה הזו, היא שיש 'דלת של אסור', שמאחוריה שמים את כל הדברים הטעימים והמשמינים שאוהבים. במהלך הדיאטה לא פותחים אותה, אבל אם במקרה כן, אז זוללים ודוחפים מכל הבא ליד וכמה שיותר, כי יודעים שמחר, או בשבוע הבא, נסגור את הדלת הזו שוב".
לדבריה, "זו גישה מוטעית, אין שום דבר שאסור. הכול אפשרי, והשאלה היחידה היא – האם כדאי".
לכן, ציינה ד"ר רוזמן: "אם למישהו כדאי לשלב פיצה גדולה שמכילה 400 קלוריות, אין עם זה שום בעיה. אפשר לעשות את זה גם כל יום בזמן דיאטה ולא רק בארוחת שחיתות. ואם מישהו אוהב סופלה שוקולד, ושווה לו וכדאי לו, לבזבז על זה 600 קלוריות, גם עם זה אין שום בעיה. לא צריך לחכות לארוחה המותרת וגם לא ליום של אחרי השקילה, אלא לחשב כמו שצריך והכי חשוב – לא להגיע למצב של זלילות בלתי מחושבות או בלתי נשלטות".