ד"ר מאיה רוזמן

איזה תפוח יותר מתוק, האדום או הירוק?

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "כמות הסוכר בתפוחים השונים פחות קשורה לצבע שלהם, אלא לגודלם"


כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן הפריכה עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם בתפוח אדום יש יותר סוכר מבתפוח ירוק?

"על פי הטבלאות של משרד הבריאות, בתפוחים בצבעים השונים יש כמות סוכר דומה", אמרה, והוסיפה: "התפוח הירוק מעט פחות מתוק, בגלל הבדל בכמות החומצה". 

עוד ציינה ד"ר רוזמן כי "כמות הסוכר בתפוחים השונים פחות קשורה לצבע שלהם או לזן, אלא יותר לגודל שלהם – בתפוח גדול (נניח כשיש 5-4 תפוחים בקילו) יש כ-4 כפיות סוכר".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/07/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"התפוח הירוק מעט פחות מתוק"
"התפוח הירוק מעט פחות מתוק"  |  צילום: מיכל פתאל/פלאש90
Paris