אראל סג"ל

"מנלדלביט מושקע כל כולו בהרשעתו של נתניהו"

השר אמיר אוחנה (הליכוד) עם ביקורת חריפה על היועץ המשפטי לממשלה: "הוא מתנהג באופן מאוד מדאיג בשבועות האחרונים"


אתמול (ב') השיב היועמ"ש לממשלה אביחי מנדלבליט למכתבו של השר לביטחון פנים אמיר אוחנה (הליכוד), בוא התריע מפני האיומים על חייו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. מנדלבליט טען שמדובר בתיאורית קונספירטיביות, רצף האשמות חסרות בסיס, וכי ההחלטות מתקבלות אך ורק על בסיס מקצועי וענייני. השר אוחנה שוחח עם אראל סג"ל ורועי עידן ב-103fm על המתיחות בינו ובין היועמ"ש לממשלה. בהמשך, התייחס לנושא הלגליזציה אותו הוא מקדם.

השר לביטחון פנים אמיר אוחנה (הליכוד) התייחס לדברים שאמר היועמ"ש לממשלה כתגובה למכתב ששלח אליו ימים ספורים קודם לכן, ובו התריע מפני הסכנה לחייו של רה"מ נתניהו. "קשקוש וזלזול באינטליגנציה. בוא נתחיל מזה, האם ברור לכולם מימין ומשמאל שהיועמ"ש לממשלה כרגע, אחרי שהחליט להגיש כתב אישום נגד רה"מ, מושקע כל כולו בהרשעתו של נתניהו, האם זה ברור? הרי אם נתניהו יזוכה, איזה אות קלון זה יהיה על מצחו של אביחי מנדלבליט? הוא לא יוכל להישאר דקה בחיים הציבוריים. האיש הזה יוכר כמי שהביא אותנו עד הלום".

כמו כן, הוא טען כי מנדלבליט "מתנהג באופן מאוד מדאיג בשבועות האחרונים, כאילו זה 'או אני או הוא'. לכן, אני שואל - איפה הקונספירציות והתיאורים הלא מדויקים? זה בדיוק ככה. דוגמה אחת, האם עולה על הדעת שהמאשים והתובע, שיש לו אינטרס בהרשעתו של נתניהו, תהיה לו איזו שהיא נגיעה ב-איך ובאיזה אופן הוא יממן את הגנתו? האם זה הגיוני? אני חושב שזה לא הגיוני, אבל הוא קבע והגדיר, ואמר 'אי אפשר'. זה פשוט ניגוד עניינים מובנה".

ח"כ אוחנה המשיך ומתח ביקורת על מערכת המשפט, וציין כי "זה לא פעם ראשונה שהיועמ"ש לממשלה פועל בניגוד עניינים. לצערי, גם בקרב השופטים. מערכת המשפט חושבת את עצמה כאילו יושבים בה רק מלאכים צחורי כנפיים, שאין להם ניגוד עניינים, אין להם את הגן הזה. אם פוליטיקאי היה נוהג כך אני מבטיח שהוא היה מאחורי סורג ובריח". לדעתו, "אין במערכת המשפט טיפה של ביקורת עצמית. אני חושב שיש הרבה מאוד מה לעשות במערכת המשפט, ואם התגובות כל הזמן יהיו רק לגונן אז לא יהיה בוודאי תיקון, זה ברור שלא יהיה תיקון".

למרות זאת, ח"כ בצלאל סמוטריץ' העלה הצעה להקים ועדת חקירה בנושא ניגודי העניינים בקרב השופטים, ולא קיבל את התמיכה הנדרשת לכך. השר לביטחון פנים טען שהגורם לכך הוא 'טבע החיים הקואליציוניים'. הוא הסביר שממשלת האחדות היא ממשלה מעורבת, "זה לא ממשלת ימין נטו, זה ברור. כל הצעת חוק, ויש הצעות חוק רבות וטובות, זקוקה לאישור של שני חלקי הקואליציה, זה ההסכם".

לכן לדעתו "הנושא הזה לא יבוא לתיקון בממשלה הזאת. אני אומר את זה בצער רב". הוא התייחס גם לסערה סביב המשנה לפרקליט המדינה, ואמר: "אני חושב שזו בושה וחרפה, שמי שמטיף מבוקר עד לילה לטוהר מידות וניקיון כפיים ושלטון החוק, נגוע בעצמו בדברים הללו ככל שזה נכון, כמובן. אני חושב שצריך לטפל בזה ביד קשה. להגיד שכך יהיה? נו, אני לא יכול להיות בטוח".

"קורונה בשב"ס - זה כמו אש בקצה קוצים"

אראל סג"ל שיתף את השר לביטחון פנים כי שוחח עם אסירים שציינו בפניו כי במהלך החצי שנה האחרונה הם לא פגשו את ילדיהם מכיוון שביקורים נאסרו. אסירים בעלי היתר לצאת לביקורים גם כן לא יצאו, על אף הרישיון לעשות זאת. הם ביקשו לדעת האם יש צפי מתי הביקורים יתחדשו. נושא נוסף שהעלו האסירים בפניו של סג"ל הוא היעדר ההקפדה על הנחיות משרד הבריאות בנושא הקורונה בקרב הסוהרים, דבר שמעלה את החשש בקרב האסירים. סג"ל הוסיף ואמר כי גם לאסירים יש צלם אדם וצריך לדאוג להם.

השר אוחנה השיב: "אני 10 שנים בחיי פעלתי כעו"ד פלילי, כסנגור, אז אני בהחלט מכיר גם את האנשים והמקרים. אותי לא צריך לשכנע שלאסיר יש צלם אדם. אני מגבש בימים אלה את תוכנית הפעולה שלי לשנים הקרובות, אחד הנושאים יהיה זכויות עציר, נחקר, אסיר, ואני בהחלט מתכוון לתת דגש בנושא הזה. אנחנו גם מרחיבים את שטח המחיה של אסירים, כדי שהצפיפות תוקל במעט. בעניין הקורונה, שב"ס עשה מאמצים מאוד ניכרים להשאיר את הקורונה מחוץ לחומות שירות בתי הסוהר, מתוך הכרה שזו נקודת תורפה. כי קורונה בשב"ס - זה כמו אש בקצה קוצים, ואנחנו נספוג אבדות רבות בעניין הזה".

הוא ציין את העבודה הטובה שהשב"ס עשה בטיפול בנושא, והסביר כי זה אכן בא על חשבון הביקורים ואף על "חשבון הובלת אסירים לדיונים בית המשפט. אנחנו משתמשים הרבה יותר בווידאו 'קונפרנס' כדי לשמור על חייהם. אנחנו רואים את חייהם ושלומם של האסירים לנגד עניינו. אנחנו מודעים לקושי, אני יודע מה עובר על אב שרוצה לראות את ילדיו ובני משפחתו, כל אדם יכול להבין את זה. זה באמת קשה, אבל המאמץ הוא מאמץ לאומי. איפה שאפשר להקל - מקלים. יש מקרים בודדים, לדעתי פחות מ-10, של סוהרים שאכן נדבקו בקורונה. אבל למיטב ידיעתי יש 0 מקרים שסוהרים הדביקו אסירים בקורונה".

"יש מה לשפר, לעשות ולתקן"

ח"כ סמוטריץ' צייץ אתמול (ב') את הדברים הבאים: 'שבוע שעבר ביצעו תושבי בית ג'אן הדרוזים כמעט לינצ' בפקחי רט"ג ושוטרי משטרת ישראל שבאו לתלות צווי הריסה למבנים לא חוקיים בשמורת הטבע הר מירון. הפקחים והשוטרים ניצלו בעור שיניהם. מאז - דממה; מה שכן קרה זה שניתנה הנחיה מקוממת להפסיק לחלוטין את פעולות האכיפה בכל המגזר הדרוזי. כניעה לאלימות. לא פחות'.

השר לביטחון פנים אמר בתגובה לדברים: "חבל שבצלאל לא שאל ובירר לפני שצייץ כי אני לא יכול לפרט מעבר למה שאומר - משטרת ישראל ממש לא עברה לסדר היום על האירוע הזה, והיו פעולות. בוודאי שיש מה לשפר, לעשות ולתקן. אני לא מקבל שנרים ידיים. כשאני ראיתי יחד אתכם את התמונות של הג'יפים בשטחי הדרום מקיפים את הרכב הצה"לי, באותו רגע המשטרה יצאה למבצע חסר תקדים בהיקפים אדירים".

הוא הדגיש כי "זה לא זבנג וגמרנו, זה זבנג והמשכנו", וציין כי תלונות החיילים בצאלים על גניבות של ציוד אישי כמו גם ציוד צבאי, "כבר בירידה מאוד משמעותית. אני חושב שיש הבנה בקרב אותם עבריינים לא להתעסק עם אזרחי ישראל ובפרט עם חיילי צה"ל. אנחנו שומעים את זה גם מהמודיעין אנחנו נעקוב. הריבונות תתחזק ואני אמדד בסוף הכהונה שלי גם על הדבר הזה".

"היחס לקנאביס צריך להיות כמו לאלכוהול"

בהמשך, אראל סג"ל ציין בפני השר אוחנה כי קודמו בתפקיד ח"כ גלעד ארדן התנגד בתקיפות לנושא הלגליזציה, ותהה מהי עמדתו בעניין. השר אוחנה השיב: "עמדתי היא חד משמעית, אני הייתי שר המשפטים הראשון שקרא ללגליזציה ואני כנראה גם השר לביטחון פנים הראשון שקורא ללגליזציה. אנחנו לא מסתפקים בדיבורים, אנחנו מקימים בימים אלה ועדה בין משרדית שתכלול את משרד המשפטים, משרד הבריאות ומשרד לביטחון פנים, והיא תגבש הצעת חוק שתעשה את זה. זה הכיוון שאני מאמין שאנחנו צריכים ללכת אליו, ואני תומך בכך בכל ליבי".

לתפיסתו, "היחס לקנאביס צריך להיות כמו לאלכוהול. אסור מתחת לגיל 21, אסור בצבא ובשירותי הביטחון, אבל לא מעבר לזה. יכול להיות שניגע לשם בשלבים ולא בבת אחת. צריך להתקדם ליעד הזה".

 

עריכה: עופרי גליכמן

21/07/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אביחי מנדלבליט
אביחי מנדלבליט  |  צילום: פלאש90
Paris