כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון ללחם חלבון מקמח טף ללא גלוטן, עתיר חלבון, סיבים תזונתיים, ברזל ויטמין B ואומגה 3.
מצרכים:
כוס קמח טף
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות דבש
כף צ'יה
6 כפות שמן זית
רבע כוס חלב סויה
4 ביצים
אופן ההכנה:
יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.
החומרים הם ל-14 פרוסות לחם המכילות כ-100 קלוריות בפרוסה, יותר מ-3 גרם חלבון וכ-1מ"ג ברזל (כמו שיש בחזה עוף).