103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
ד"ר מאיה רוזמן

לחם זאת לא מילה גסה

מחפשים להחליף את חלת השבת בגרסה בריאה ומזינה יותר? ד"ר מאיה רוזמן עם המתכון ללחם חלבון מקמח טף, שלא תוכלו להפסיק לאכול


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון ללחם חלבון מקמח טף ללא גלוטן, עתיר חלבון, סיבים תזונתיים, ברזל ויטמין B ואומגה 3. 

מצרכים:

כוס קמח טף

שקית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

2 כפות דבש

כף צ'יה

6 כפות שמן זית

רבע כוס חלב סויה

4 ביצים

אופן ההכנה: 

יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.

החומרים הם ל-14 פרוסות לחם המכילות כ-100 קלוריות בפרוסה, יותר מ-3 גרם חלבון  וכ-1מ"ג ברזל (כמו שיש בחזה עוף).

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
31/07/2020
הישארו מעודכנים

מתכון ללחם חלבון מקמח טף
מתכון ללחם חלבון מקמח טף  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן