תחשבו טוב
עם יהודית גריסרו

ההזדמנויות שבמשבר הקורונה

קרן קדוש, בעלת בית הקפה המפורסם 'קפה קדוש', הפכה את הלימון ללימונדה והחלה להעביר סדנאות אפייה ב'זום' בזמן שבית הקפה סגור


אין אחד שלא שמע על 'קפה קדוש', הפנינה הירושלמית המדיפה ריח מאפים טרי ממרחק קילומטרים, כבר מהכניסה לעיר; גם בתקופת הקורונה, בית הקפה לא ויתר על אהבת הקהל והחל בשיתוף פעולה ניהולי בין קרן קדוש, בעלת בית הקפה ובעלה איציק, ובהעברת סדנאות אפייה ב'זום'. קרן קדוש התארחה בתוכניתה של יהודית גריסרו, שיתפה בתחושותיה נוכח המצב, וסיפרה על הסדנאות שהחלה להעביר.

קרן קדוש סיפרה כי בתקופת הקורונה מצאנו עצמם בני הזוג בבית, "הבנו שאנחנו סגורים והתחלתי לקבל הודעות באינסטגרם 'נו עכשיו שהמקום סגור, יש לך הזדמנות להעביר סדנאות בזום'. אנשים כל הזמן מבקשים מאיתנו להעביר סדנאות ולצערי הרב אנחנו לא מצליחים למצוא לזה זמן. כשדיברו איתי על להעביר סדנה ב'זום' ראיתי שזה פחות מתאים לי, אבל ראיתי שיש סדנאות דיגיטליות שאנשים יכולים לראות בזמן שלהם ובקצב שלהם. זה משהו שלפני שנתיים דיברו איתי עליו, ופתאום אמרתי 'יאללה, הזדמנות טובה לעשות את זה כדי לשמח אנשים'. גיליתי להפתעתי שהוא הרבה יותר נגיש ונוח מאשר אנשים שבאים אליי לסדנאות".

היא ציינה כי הסדנאות שהיא מעבירה נועדו עבור אנשי מקצוע שסיימו קונדיטוריה, "היום לראות שהפכנו להיות הקייטנה של ילדים בין 14 לגיל 17 ולראות את ההצלחות שלהם, איך הם מצליחים להגיע למוצר מוגמר שלקונדיטור לוקח הרבה זמן ללמוד, זה מדהים. אני תמיד באה ואומרת שכשאנחנו נתקלים בחוסר, וזה מתחיל מקצפת שנשברה ואנשים ממהרים לזרוק לפח. אני אומרת 'רגע, תעצור, תתבונן, תנסה לראות אם אפשר לתקן את המצב'. כל הזמן אני אומרת 'תנסו להיות יצירתיים, קחו את החוסר ותהפכו אותו לתהליך של למידה. תלמדו על עצמכם, תסיקו מסקנות'. הקינוחים הכי טובים שלי נולדו מחוסר, אותו דבר כאן".

היא הודתה כי "זה באמת עניין של מזל כי להרבה מאוד אנשים שהם בתחילת הדרך יותר קשה, ולא תמיד כשאתה בא עם רעיון חדש או יוזמה חדשה זה באמת מצליח. צריך להיות קצת יותר מבוסס ובשל, צריך לדאוג לעסקים הקטנים בלי קשר לזה שיש סיפורי הצלחה, הם יחסית מעטים. אנשים שיש להם הלוואות מאוד גבוהות, שצריכים לשלם שכירויות, שהם בתחילת הדרך והם עוד לא מבוססים – הם אנשים שקשה להם להתבונן ולהסתכל כמוני. זה הקטע שאני אומרת למדינה – 'חבר'ה, לא לתת לעסקים האלה ליפול'. נכון, אנחנו צריכים להתבונן ולמצוא את הצד היצירתי, לחזק את הצד היצירתי שלנו. אבל יש כאלה שצריך לשמור עליהם כי אין להם את הזמן להיות יצירתיים".

לסיום אמרה בעלי 'קפה קדוש' בירושלים: "צריך לשבת לרגע, לעצור ולחשוב, לנתח את הדברים. צריך להיות בראש נקי כדי להתבונן. הרבה פעמים מהחוסר נוצרים הדברים הכי טובים שיכולנו לדמיין".

 

עריכה: עופרי גליכמן

02/08/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולם אין קשר לנאמר
למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: הדס פרוש/פלאש90
Paris