כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: רעיון נהדר לדלורית בתנור.
חותכים דלורית על קליפתה לאורך ל-8 עד 10 פרוסות ומסדרים על תבנית מתאימה.
מערבבים בקערית כף שמן זית, כף רוטב צ'ילי מתוק, כפית סילאן, ותבלינים: שום גבישי, פפריקה, מעט כמון.
מורחים את התערובת על פרוסות הדלורית, מפזרים מלח גס ומעט רוזמרין / טימין ואופים כ-40 דקות.
בדלורית שלמה כ-320 קלוריות. 3 פרוסות גדולות כאלו במקום מנת פחמימה בכל ארוחת דיאטה.