ד"ר מאיה רוזמן

אדממה, הנשנוש המושלם?

למה פולי סויה נפלאים מבחינה בריאותית? ד"ר מאיה רוזמן עם הנתונים שיעשו לכם חשק לנשנש: "מקור לחלבון איכותי מאוד, יותר מקטניות אחרות"


"אדממה", הוא מאכל מפולי סויה שנמצאים בתוך הקליפה, התרמיל, ומאודים קלות ומומלחים. פרוש המילה אדה-ממה הוא "פולי גבעול". פולי הסויה הטריים מכילים 17% חלבון, 9% שומן, ובערך 140 קלוריות במאה גרם. הסויה היא מקור לחלבון איכותי מאוד, יותר מקטניות אחרות. בנוסף, הסויה עשירה מאוד בויטמינים, ובמינרלים כמו בברזל- במאה גרם פולי סויה יש יותר ברזל מאשר בסטייק בקר, ומגנזיום – מאה גרם פולי סויה מכילים פי 3 מגנזיום מאשר בבננה, למשל.

בגלל כל היתרונות הללו נשנוש אדממה בריא לנו, והכמות האפשרית בזמן דיאטה היא 200 גרם שקול עם קליפה (מה שאומר שנשאר 100 גרם ללא קליפה).

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/08/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris