ד"ר מאיה רוזמן

כך תפחיתו את הסיכוי לאלצהיימר ודמנציה

מחקר חדש מצא סגולות נוספות בצריכת פלבונואידים, שנמצאים בכמות גדולה בשלל פירות וירקות • אז ממה כדאי לאכול יותר?


במחקר שפורסם השבוע הירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו במשך 20 שנה את התזונה של 2,800 אנשים בגיל 60 ואילך, וגילו, שהסיכון לאלצהיימר ודמנציה היה נמוך יותר בקרב האנשים שצרכו יותר פלבונואידים.

פלבונואידים אלו הם קבוצה של חומרים שנמצאים בכמות גדולה בפירות כמו תפוח ותותים, בירקות, בשום ובצל, יין אדום, תה, קקאו, ג'ינג'ר וכורכום. ככל שצורכים מאלו כמות גדולה יותר ולאורך זמן רב יותר, כך קטן הסיכון לאלצהיימר ודמנציה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/08/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


כך תפחיתו את הסיכוי לאלצהיימר ודמנציה
כך תפחיתו את הסיכוי לאלצהיימר ודמנציה  |  צילום: Ingram Images
Paris