ד"ר מאיה רוזמן

מי ביקש מגנזיום ולא קיבל?

כמה מגנזיום יש בשיבולת שועל ובגרעיני דלעת? • ד"ר רוזמן סיפרה באילו מזונות יש כמות גדולה של מגנזיום, אך הזהירה: "גם עודף מגנזיום לא מומלץ"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מהם יתרונותיו הבריאותיים של מגנזיום בעבור גוף האדם? באילו מזונות תוכלו למצוא כמות גדולה יותר של מגנזיום? ומה ההבדל בין תוספי המגנזיום השונים?

"המגנזיום דרוש לבניית עצמות, לתהליכי הפקת אנרגיה, לתפקוד מערכת העצבים וגם להתכווצויות השרירים", הסבירה ד"ר רוזמן. "חוסר מגנזיום מורגש לרוב כשיש התכווצות בכפות הרגליים, בזמן מתיחות ואחרי פעילות גופנית".

"ההנחה היא שכיום יש פחות מגנזיום במאכלים, כי במים מותפלים אין מגנזיום וכאשר משקים שדות חקלאיים עם מים מותפלים, אז גם במזונות הגדלים יש פחות מגנזיום. באיזורים בהם שותים מים מותפלים - הסיכון לחוסר במגנזיון גבוה יותר", סיפרה ד"ר רוזמן והדגישה: "ההמלצות כיום עומדות על צריכה של 320 מ"ג ליום בעבור נשים, ו-420 מ"ג בעבור גברים".

"אם מרגישים חוסר במגנזיום עקב התכווצויות, אפשר לקחת תוסף מגנזיום", המליצה ד"ר רוזמן. "אין הבדל בין התוספים השונים, לא משנה מה כתוב על האריזה, וכמה היצרנים מתגאים במוצר החדש שלהם ש'מאפשר ספיגה טובה יותר'. אפשר לקנות את מה שבמבצע. אם אתם צורכים את תוספי המגנזיום, עדיף 200 מ"ג ולא 400 מ"ג, כי גם עודף מגנזיום הוא לא מומלץ".

בהמשך, סיפרה ד"ר רוזמן על המזונות בהם תוכלו למצוא כמות גדולה של מגנזיום:

3 כפות שיבולת שועל מכילות 60 מ"ג

15 שקדים מכילים 40 מ"ג

כוס שעועית לבנה מבושלת מכילה 70 מ"ג

כוס עדשים ירוקות מבושלות מכילה 36 מ"ג

חזה עוף מכיל 26 מ"ג

בננה מכילה 27 מ"ג

תפוח אדמה מבושל מכיל 26 מ"ג

תפוח עץ מכיל 5 מ"ג

רבע צלחת של ברוקולי מכילה 21 מ"ג

עגבניה מכילה 11 מ"ג

כף גרעיני דלעת מכילה 64 מ"ג

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/08/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris