רון קופמן ואריה אלדד

"ישראל לא תוותר על הסיפוח"

שר ההתיישבות צחי הנגבי על ההכרזה ההיסטורית על הסכם שלום בין ישראל לאיחוד האמירויות • על תיקי רה"מ: לא תהיה בכנסת חקיקה שתמנע את משפט נתניהו


באופן לא צפוי בהחלט ועל רקע המשבר הפוליטי החריף והתפשטות נגיף הקורונה, הודיע אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו (ה') כי ישראל ואיחוד האמירויות הערביות עתידות לכונן יחסים מלאים בין שתי המדינות. על פי הפרסומים, ההסכם נחתם בשיחת טלפון בין נשיא ארה"ב דונלד טרמפ, נתניהו והשייח' מוחמד בן זייד, נסיך הכתר של אבו דאבי, זאת בכפוף להסכמה הישראלית להשעות את החלת הריבונות ביהודה ושומרון.  שר ההתיישבות צחי הנגבי (הליכוד) שוחח עם ניסים משעל ב-103fm על הנושא.

השר צחי הנגבי התייחס לביקורת על ההסכמה הישראלית לדחות את החלת הריבונות ביהודה ושומרון, וטען כי "ישראל לעולם לא ויתרה על הסיפוח, לא תוותר על הסיפוח וגם תממש את הסיפוח. ישראל הסכימה להיענות לבקשתו של ידיד אמת הנשיא טראמפ לעכב לעת הזאת, השהייה זמנית כפי שהדגישו האמריקנים, את הסיפוח. יש כאן דרמה מדינית שאני חושב שלא הייתה כמותה לפחות 25 שנים, מאז ההסכם עם ירדן. אתמול הגענו גם להסכם שלום היסטורי, פריצת דרך דרמטית".

כמו כן, הוא ציין כי "מאז 1967 ישראל מחזקת יום יום את אחיזה ביו"ש, התחלנו עם 0 מתיישבים אחרי זה 1,000, 100,000 והיום יש חצי מיליון מתיישבים. היום אנחנו עם מדיניות ששוללת ריבונות פלסטינית מכל וכל ביו"ש, יש פה תהליך היסטורי, תהליך של שובו של עם ישראל". השר הנגבי התייחס לטענות המתיישבים כי דחיית החלת הריבונות מהווה בגידה של רה"מ נתניהו בהם, והסביר: "הוא היחיד במנהיגי ישראל מאז 1967 שהצליח לשכנע נשיא אמריקני לכלול בתוכנית מדינית פורמלית של ארה"ב את החלת הריבונות ביו"ש. אלא שהוא התנה את זה כמובן בקבלת כל התוכנית שזו גם מדינה פלסטינית ולזה מתנגדים ובצדק המתיישבים ורוב אזרחי ישראל. לכן הגענו כרגע לצומת דרכים בה הנשיא האמריקני מסייע לנו לחזק את החיבור עם מדינות ערב מתונות, זה דבר בעל משמעות אסטרטגית עצומה".

לדבריו, "כל כך הרבה שנים מדינות ערביות חתרו לבודד את ישראל, להחליש אותה, להתעמת איתה. פתאום, יש מהלך הפוך. הן רוצות לא לחתור תחת ישראל אלא לחבור לישראל, כי יש לנו עוצמה אזורית טכנולוגית, מודיעינית, זה שינוי שרה"מ אישית מוביל באופן אישי כבר עשר שנים, עכשיו רואים עד כמה זה מצליח".

ניסים משעל ציין בפני שר ההתיישבות כי בשנת 1982 הוא התבצר בימית, ותהה מדוע היום הוא מוכן להשהות את החלת הריבונות ולא מתעקש על כך. השר השיב: "ההתבצרות שלי בימית 1982 הייתה מהלך שאני גאה בו, ואני חושב שייצגתי בכבוד את אלה שחשבו שהסכם השלום עם מצרים הוא טעות. אבל טעינו, הסכם השלום עם מצרים חיזק את מדינת ישראל".

אולי הוויתור על הסיפוח עכשיו הוא גם טעות?
"הוא לא טעות – הוא מחזק את מדינת ישראל, כי אין ויתור על הסיפוח ולא יכול להיות ויתור כי אלה חבלי מולדת, אנחנו בסופו של דבר נהיה ריבוניים. אנחנו בסופו של דבר נספח את עופרה, בית אל, שילה וחברון זה הנשמה של העם היהודי. אבל כיוון שבגין לא סיפח ושמיר לא סיפח יש מהלכים שנעשים באופן הדרגתי, וגם זה יעשה באופן הדרגתי. לכמה זמן הוא לא על השולחן? הנשיא לא אמר, אני אומר – לא להרבה זמן".

"לעולם לא תהיה בכנסת חקיקה שתמנע את המשפט"

בהמשך, התייחס השר הנגבי לחשש מבחירות, שכמעט ונשכח בעקבות ההודעה על הסכם השלום, והדגיש: "אנחנו מאמינים שהדבר הגרוע ביותר לישראל כיום זה בחירות, בחירות ישתקו את הכלכלה, ישתקו את הכנסת".

ניסים משעל תהה מדוע הסכמים עליהם הם חתומים לא מחייבים אותם, מדוע נדמה שנתניהו משתמש בכל הכלים על מנת להיטיב עם מצבו המשפטי ועם אינטרסים אישיים שלו. שר ההתיישבות הסביר: "אבל אי אפשר לעשות דו שנתי. יש הסכם ויש מציאות, המציאות היא שאי אפשר לעשות הסכם וכשמסתבר שההסכם פוגע בעם ישראל נעשה את ההסכם. המשפט מתנהל, שום דבר לא יכול לעצור את המשפט. לעולם לא תהיה בכנסת חקיקה שתמנע את המשפט. לא יכול להיות כלום, המשפט יצא לדרכו, הוא יסתיים לכאן או לכאן. גם זה ייקח שנים על גבי שנים לכן כל הפרשנויות האלה חסרי משמעות, זה אחד מהדברים המגוחכים".

רה"מ חותר לבחירות.
"אתה חושב שהוא חותר. אני טוען שהוא לא חותר, ואני אומר לך שהוא מתנגד לבחירות".

אולי אנחנו רואים מציאות שונה. הוא עושה את כל המהלכים.
"עוד חודש לא יהיה בחירות ואז מה נעשה עם השידור הזה?"

הבחירות יהיו בנובמבר.
"אם לא יהיה בחירות בנובמבר, מה תגיד אז? יש הערכה שפרשנים שלא אוהבים את נתניהו מנסים לקדם אותה".

אתה אומר לי כשר ההתיישבות שלא יוקדמו הבחירות?
"אני לא יודע, אמרתי שרה"מ לא רוצה בחירות. אם גנץ רוצה בחירות - יהיה בחירות. אם הוא לא רוצה - לא יהיו בחירות. אז הוא צריך לקבל את מה שאנחנו מציעים. אנחנו אומרים, אין אפשרות עכשיו לעשות תקציב לשנת 21, לא יהיה. יש 2 אפשרויות - או תקציב לכמה חודשים עכשיו ובעוד כמה חודשים כשנדע אם יש חיסון, הגל השני חלף, מה קרה בחורף, מה המשמעות הכלכלית של כל הדרמות האלה - אז נעשה תקציב ל-2021".

זה לא טירוף להוביל את ישראל לבחירות?
"זה מה שאני טוען. בני גנץ לא יכול כרגע להוביל את עם ישראל לבחירות, כי זה טירוף מוחלט. לכן, אנחנו מנהלים איתו כרגע משא ומתן ומנסים להסביר לו שזו לא התקפלות אם הוא יסכים לתקציב לכמה חודשים, זה לא פוגע בהסכם הקואליציוני. אם אתה שואל אותי? אני מאמין שהוא יסכים לכך שנעשה תקציב לכמה חודשים, במהלכם נבחן מה התקציב הנכון ל-2021 וכל נושא הבחירות ירד מהפרק, כי הוא דבר שגורם נזק לכול האזרחים".

 

עריכה: עופרי גליכמן

14/08/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צחי הנגבי
צחי הנגבי  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris