במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: על ירק הבאק צ'וי כבר שמעתם? ד"ר רוזמן סיפרה על העולה החדש במשפחת הירקות בישראל, שמקורו בסין העתיקה.
"באק צ'וי הוא ירק שנחשב יחסית ל'עולה חדש' במשפחת הירקות בישראל. מקורו בסין העתיקה, שכן זרעי באק צ'וי נמצאו בכדים מלפני 6,000 שנים במהלך חפירה ארכיאולוגית. פירוש המילה 'באק צ'וי' - הירק הלבן.
ירק זה שייך למשפחת המצליבים, יחד עם כרוב, כרובית, קייל ולפת. הוא מכיל כמות יפה של ויטמינים, בעיקר ויטמין K שחשוב לקרישת הדם, מכיל גם נוגדי חמצון שנלחמים בחומרים מזיקים, ויש בו אפילו אומגה 3.
באק צ'וי אפשר לטגן, לשלב בירקות מוקפצים, להוסיף לכריכים כדי לגוון, וגם לאפות בתנור למשך עשר דקות: חותכים את הבאק צ'וי לאורכו, מניחים אותו על גבו מעל תבנית, מרססים בספריי שמן זית איכותי, מפזרים מלח גס - ויש גיוון דיאטטי חינמי לירקות".