כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: אילו מוצרי חלב עדיף לצרוך אם יש נטייה לסוכרת, ובאיזו כמות?
"ההמלצות עד כה היו לצרוך 3 מוצרי חלב ביום. במחקר, בדקו האם בקרב חולי סוכרת שצורכים פחות מ-3 מוצרי חלב, יהיה הבדל במדדי הסוכרת במידה ויצרכו יותר מ-3 מוצרי חלב ביום. בנוסף, בדקו האם יש הבדל בין מוצרי חלב דלי שומן או עתירי שומן, בנוגע להשפעתם על מדדי סוכרת, משקל הגוף, לחץ דם ושומני הדם.
במחקר שפורסם השבוע בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, השתתפו 111 אנשים עם סוכרת סוג 2, בגיל ממוצע של 58 שנים, שצרכו פחות מ-3 מוצרי חלב ליום.
הם חולקו ל-3 קבוצות: קבוצה אחת ללא התערבות. בקבוצה השניה והשלישית כולם עברו לצריכת כמות גדולה יותר של מוצרי חלב. בקבוצה השניה צרכו מוצרי חלב דלי שומן, ובקבוצה השלישית עתירי שומן.
אחרי 24 שבועות התקבלו התוצאות הבאות: המשתתפים בקבוצה שצרכה מוצרי חלב דלי שומן הגדילו את צריכת החלבונים שלהם בתפריט, והמשתתפים בקבוצה של מוצרי חלב עתירי שומן הפחיתו את צריכת הפחמימות, אבל - לא היו שינויים במשקל הגוף, ולא היו הבדלים ברמות הסוכר בדם, בהמוגלובין המסוכרר, בלחץ הדם, בשומני הדם, ובשאר הבדיקות.
המסקנות היו שאין קשר בין כמות מוצרי החלב או אחוז השומן שבהם, למדדי הסוכרת (כמובן כל עוד המשקל נשאר יציב)".