רגע לפני סוף חופשת הקיץ, ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע היא לא חושבת שבזמן נופש צריך לשמור על משטר דיאטה קפדני, אך עם זאת הביאה מספר טיפים שנועדו לסייע לכם לשמור על המשקל גם בזמן החופשה:
"כאשר יוצאים לחופשה, אני מסכימה בהחלט שלא צריך לעשות תפריט דיאטה. מצד שני - חשוב לזכור שאם קצת מגזימים אפילו רק בארוחת הבוקר במלון, אפשר לעלות חצי קילו של שומן נקי בכל יום של חופשה.
חשבון פשוט של ארוחת בוקר צנועה למדי, שכוללת חביתה מקושקשת, לחמניה קטנה, פרוסת גבינה צהובה, קצת גבינה לבנה, סלט קטן, קפה הפוך, מיץ תפוזים וקרואסון קטן - והנה עברנו 1000 קלוריות בקלות. זה לא כולל פינוקים כמו פנקייקס, ופלים בלגים, קרפים, עוגות לקינוח ואפילו בלי שהגזמנו עם גבינות משמינות. כך, אפשר להגיע לארוחה שמכילה מעל 3000 קלוריות, וזה עוד רק בתחילת היום.
מי שרוצה לשמור על המשקל, יגלה שדווקא יותר קל לעשות זאת בבית המלון, כאשר הכל מוגש, מוכן, הירקות חתוכים ובמבחר גדול - הכל עניין של הבחירה שלנו.
מה הפתרון? כדי לא לעלות ולא לרדת, אפשר להחליט על ארוחת בוקר גדולה שמכילה 700 קלוריות, נשנוש קטן באמצע היום כמו גלידה ופרי או כריך, ועוד ארוחת ערב במסעדה שמכילה כ-1000 קלוריות, שזה מכובד ומאפשר ליהנות ממנות טעימות. כמות קלוריות כזו ליום תמנע מכם לעלות במשקל.
בארוחת הבוקר, כאשר אנו אוכלים חביתה מקושקשת - אנחנו לא יודעים כמה ביצים בדיוק אנחנו לוקחים וכמה שמן יש שם, ולכן עדיף במקום לקחת ביצת עין, שיש בה פחות שמן. במקום סלטים עם רטבים של מיונז, אפשר למלא צלחת עם ירקות חתוכים ולהוסיף כף שמן זית בצורה מדודה. במקום ופל בלגי או פנקייק, אפשר לקחת עוגת גבינה חמה שיש ברוב בתי המלון, ומכילה רק 50 קלוריות לקוביה בינונית. ואם ממש רוצים פנקייקס עם סירופים ותוספות - אז כדאי להתמלא קודם עם ירקות חתוכים, ואחר כך להתמקד רק בקינוח המשמין במקום כל הארוחה".