103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
קרסו יוצא לאכול
עם פרופסור רפי קרסו

גם עכשיו: איטליה קרובה מתמיד

אין צורך בדרכונים: פרופ' רפי קרסו יצא לבדוק את המסעדה האיטלקית 'קלאטה 15' - ושכח לרגע שהוא בארץ • בלעדי לדיגיטל של 103fm


הקורונה אמנם סגרה את השמיים, וספק אם נוכל לטוס לחופשה באיטליה בזמן הקרוב, אך למזלנו אין הדבר אומר שנצטרך להתגעגע לטעמים ולניחוחות של המסעדות האיטלקיות האמיתיות, אלה הפונות לקהל המקומי ומביאות את המיטב של המיטב. המסעדה האיטלקית 'קלאטה 15' בהרצליה היא אחת כזו - ומביאה את הטעמים, האווירה, המוזיקה והריחות האיטלקיים, במרחק נסיעה קצרה. 

המסעדות האיטלקיות הפכו פופולריות ביותר בשנים האחרונות, ואם גם אתם אוהבים לזניות, פסטות ופיצות - זה המקום עבורכם. מסעדת 'קלאטה 15' היא לא עוד מסעדה איטלקית, היא הדבר האמיתי. המסעדה מנוהלת על ידי בני הזוג מגי - אנדראה, מתאגרף העבר האיטלקי, ואשתו הישראלית רייצ'ל. לזוג מסעדות נוספות בפיזארו שבאיטליה, בלונדון ובמנצ'סטר, וביחד השניים מצליחים להביא לסועדים המקומיים את האווירה של חופשה באיטליה.

קאלאטה 15. צילומים: רונן מלחן
// צילומים: רונן מלחן
 

מדובר במסעדה איטלקית של ממש. אוכל איטלקי אותנטי שנעשה על ידי השף האיטלקי, הפסטה, הקונדיטוריה, הטאבון שפועל על אש גלויה והובא מאיטליה - הכול נעשה כמו באיטליה. המסעדה מכינה את כל המנות הקלאסיות של המטבח האיטלקי, ואת כל סוגי הפיצות. פרופ' קרסו סיפר כי אכל בעבר ב'קלאטה 15': "התגעגעתי לאיטליה - אז הגעתי הפעם שוב. בדרך כלל אני מזמין יין ישראלי, אבל הפעם הזמנו יין איטלקי אמרונה דלה וולפוליצ'לה קלאסיקו מ־2015 של יקב צ'זרי והתחלנו להזמין את המנות".

עיקרית: "מנה איטלקית קלאסית ונהדרת"

למנה הראשונה הזמין פרופ' קרסו לזניית בשר (78 ש'): "מנה גדולה, רכה, עדינה, מבשר בקר עם הרבה רוטב בשמל עדין ורך, ועליו עלי ריחן טריים. אחר כך הזמנו טורטליני (כיסונים) ברווז שמקורם בצפון איטליה. אני באופן אישי את מעטפת הבצק הייתי עושה דקה יותר, אבל בשר הברווז היה בבישול מאוד ארוך, המלית הייתה רכה, ממש נמסה בפה".

מנה נוספת שהגיעה אל שולחנו הייתה סקלופיני עגל פונגי (95 ש'). במנה זו מוגשים נתחים דקים של בשר עגל מבושלים עם שמנת ופטריות, לצד תפוחי אדמה בתנור, בתיבול טימין ורוזמרין. את המנה כינה קרסו – 'מעדן'. "לבקשתי הסקלופיני היו רכים מאוד, נימוחים בפה. רוטב השמנת היה מדויק, פטריות הפורצ'יני הוסיפו טעם עדין. מנה איטלקית קלאסית ונהדרת", סיכם. המנה הבאה הייתה מנת דג - 'בר ים בגריל'. "נתח דק, עסיסי וטעים להפליא, מלווה בפרוסות של ברוקולי פריכות, מנה שהיא ממש חגיגה בפה", התמוגג קרסו.

הוא ציין כי "המנות הראשונות היו כל כך נדיבות, עד שכמעט ולא נשאר מקום למנות העיקריות".

העוגיות והקאנטוצ'י // צילום: עידו גור
העוגיות והקנטוצ'יני // צילום: עידו גור
 

כמנה אחרונה, הוגש לשולחנו "קרם ברולה נפלא, רך ועדין. הקראסט מלמעלה, שנצרב על ידי הברנר, היה שזוף במידה הנכונה, שזוף ולא שרוף. ליד זה קיבלנו כוס יין של וינו סנטו (יין קדוש)". היין הוגש לצד עוגיות קנטוצ'יני, עוגיות יבשות מסורתיות, שאותן טובלים ביין הקדוש.

אז אם נפשכם חשקה בחופשה באיטליה (ובפחמימות), בפיצה איטלקית אמיתית, ואפילו אם אתם מקפידים על התזונה ומעוניינים בסלט – אל תפספסו את מסעדת 'קאלטה 15' ברחוב מדינת היהודים 89 בהרצליה –מומלץ בחום.

 

עריכה: עופרי גליכמן

07/09/2020
הישארו מעודכנים