ד"ר מאיה רוזמן

מה רע בתמר הצהוב?

רבים חושבים שהתמר הצהוב פשוט לא בשל, אך למעשה מדובר בזן מיוחד של תמרים • ד"ר רוזמן סיפרה על יתרונותיו: "יש בו פחות קלוריות מאשר בזנים אחרים"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מדוע רבים חושבים שהתמר הצהוב אינו בשל? ומהם יתרונותיו התזונתיים - לעומת סוגים אחרים של תמרים?

"קיימים הרבה סוגי תמרים. אחד מהם הוא התמר הצהוב - או בשמו האמיתי, תמר ברהי. הרבה טועים וחושבים שהוא תמר לא בשל, אבל מדובר בטעות: זה סוג של תמר שצבעו צהוב.

הוא עשיר באשלגן, ברזל ומגנזיום, הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה ועל פי מחקרים שבוצעו בישראל - הוא גם יכול להפחית הסתיידות עורקים וסיכון למחלות לב.

יש בו פחות קלוריות מאשר בזנים אחרים של תמרים. הוא מכיל כ-84 קלוריות ב-100 גרם, פחות ממחצית מכמות הכלוריות בתמר מג'הול. בזמן דיאטה, מנת פרי יכולה להיות 6-7 תמרים צהובים.

אם מקפיאים את התמרים הצהובים ליום אחד ומפשירים, מרגישים את המתיקות בצורה חזקה יותר ויש להם כמעט טעם של דבש".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/09/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מה רע בתמר הצהוב?
מה רע בתמר הצהוב?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris