ד"ר מאיה רוזמן

מי ביקש סלק ולא קיבל?

ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על יתרונותיו התזונתיים של הסלק האדום: "לפי מחקרים, מיץ סלק תורם להפחתת הסיכון למחלות ולשיפור הפוריות"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: האם סלק שייך למשפחת הירקות? והאם אפשר לאכול סלק גם בזמן הדיאטה?

"הסלק מכיל כ-43 קלוריות במאה גרם וכ-6% סוכר. זה רק קצת יותר מאשר אחוז הסוכר בגזר, למשל. בגלל שיש בו חצי מכמות הפחמימות והקלוריות לעומת בתפוח אדמה, לדעתי אפשר להתייחס אליו כאל 'ירק' כשעושים דיאטה, ולשלב סלטי סלק בכל תפריט.

הסלק מכיל ברזל בכמות גבוהה יותר מאשר בירקות אחרים. בסלק אחד בינוני יש כ-1 מ"ג ברזל, וזה יותר ממה שיש במנת דג סלמון או ב-15 שקדים (להשוואה, בכוס עדשים מבושלות יש 3 מ"ג ברזל). בסלק יש גם כמות יפה של חומצה פולית, של אשלגן שחשוב ללחץ הדם, וגם של אבץ שדרוש למערכת החיסון.

הסלק האדום, שאנחנו אוכלים, מכיל כמות גדולה של פיגמנט צבע אדום שמשמש גם להכנת צבעי מאכל טבעיים. הפיגמנט הזה הוא נוגד חמצון חזק, ולפי מחקרים מיץ סלק תורם להפחתת הסיכון למחלות ולשיפור הפוריות.

זן אחר של הסלק הוא סלק הסוכר, שמכיל כמות גדולה של סוכר בשורשים שלו ומשמש להכנת סוכר לבן בתעשיה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/10/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris