אודי סגל וענת דוידוב

"החתונות מסוכנות לכל המגזרים"

פרופ' סלמן זרקא התריע מחזרתן של החתונות במגזר הערבי: "אני צופה עליה קשה בחולים" • "אלה שעושים חתונות גדולות הם הגורם המשמעותי, יש לחץ חברתי"


למרות שנראתה ירידה בתחלואה במגזר הערבי, בימים אלה עם היציאה מהסגר אנו עדים לחזרתן של החתונות ההמוניות במגזר הערבי. פרופ' סלמאן זרקא, מנהל בית החולים זיו בצפת שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב-103fm, והתריע מעלייה בתחלואה.

פרופ' סלמאן זרקא התייחס לחתונות ההמוניות שחזרו להתקיים במגזר הערבי, והודה: "אני חושש, אנחנו למודי ניסיון גם מהגל שרק הסתיים, הגל השני. החזרה של החתונות למגזר הערבי לצערי כבר קורית בפועל, יש הרבה חתונות הרבה משתתפים והנוסחה ברורה. חתונות שוות קורונה וזה שווה עליה בכמות המאושפזים". הוא הסביר כי: "יש תקופת דגירה של שבועיים- שלושה ורק לפני כעשרה ימים יצאנו מהסגר, לצערי אני צופה את זה בקרוב יחד עם החורף עליה קשה בתחלואה במגזר הערבי".

מנגד, הוא הדגיש: "בהחלט מגיעה מילה טובה וגדולה להרבה אנשים שבחרו לדחות את החתונה לשנה הבאה או לקיים חתונה בצורה יותר מצומצמת. ראשי הרשויות עושים בנושא הזה הרבה עבודה אבל עושה רושם שאולי הבודדים שמייצרים הרבה חשיפה, חתונות של מאות ואף אלפים בסוף מעלים את הגרף של התחלואה. אני חושב שיש אוסף של סיבות לתופעה הזאת, יש בזה מרכיב של לחץ חברתי. בחברה הערבית אולי באופן כוללני, הקולקטיב יותר מוביל מהאינדיבידואל. יש בזה מרכיבים שקשורים, לעשות חתונה של עשרים איש במגזר הערבי זה בלתי סביר, לא יכול לקרות. אם ניקח אדם ממוצע שהיה מזמין את בני ביתו זה היה מגיע לכיוון ה-100 לכן המרכיב החברתי הערבי בהקשר של החתונות מנצח את הנחיות הקורונה, לצערי הרב".

פרופ' זרקא טען כי: "כל הדיונים בקבינט על פתיחת בית הספר לא רלוונטי למגזר הערבי שביום שהשתחררו מהסגר עברו לחתונות. הן מסוכנות בכול המגזרים". בבית החולים זיו בצפת יש כיום כ-15 חולים, "חצי מהם חולים קשה ומונשמים. הסגר הוא לא הפתרון האולטימטיבי אבל הוא מוריד את התחלואה, והחולים הקשים ממשיכים להיות מאושפזים וצריכים את הטיפול הרפואי. בתוך המיון אכן יש ירידה אבל היא צפויה בשל הסגר, שבועיים-שלושה תקופת הדגירה אחרי החתונות יחזור המספר לעלות ויחזרו החולים לבתי החולים", אמר.

 

עריכה: עופרי גליכמן

26/10/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: פלאש90
Paris