במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: אלו מזונות עלולים לגרום לכאב ראש?
"כמעט כל אחד מאיתנו חווה כאב ראש בעוצמה כזו או אחרת. אצל חלקנו זה גורם לירידה בתפקוד ובאיכות החיים, וזה מופיע בלי התרעה מראש, לכן חשוב לנסות לזהות את הגורם לכך. בין הגורמים ייתכנו שינויים הורמונליים חודשיים אצל נשים, חוסר או עודף שינה, מתח נפשי, וכמובן שגם תזונה.
הגורמים שנחשבו כחשודים היו שוקולד, יין אדום וגבינה צהובה. בכל אלו יש חומר שנקרא טיראמין, שנחשד בעבר כגורם למיגרנות, אבל בוצעו מחקרים בהם נתנו לאנשים עם נטייה למיגרנות את החומר עצמו - טיראמין, וזה לא גרם להם להתפתחות מיגרנה. חלק מהאנשים אפילו מדווחים שדווקא שוקולד עוזר להם להתגבר על כאבי ראש.
חומר אחר שנמצא קשור לכאבי ראש הוא מונוסודיום גלוטמט, שהוא חומר מחזק טעם שנמצא בכמויות גדולות באוכל סיני, וגם בחטיפים מלוחים ובחלק מאבקות המרק. בקרב אנשים שרגישים אליו הוא גורם לכאבי ראש חזקים, ואם סובלים מכאבי ראש כדאי לשים לב לכך ולקרוא רשימת רכיבים של מוצרים.
לצד זאת, ישנם חומרים נוספים שייתכן והם גורמים לכאבי ראש: ניטריטים הם חומרים משמרים שנמצאים בעיקר בבשרים מעובדים, נמצאו כמרחיבים כלי דם ועלולים לגרום לכאבי ראש אצל חלק מהאנשים. וגם קפאין - מי שרגיל לשתות מספר כוסות קפה ליום ונמנע מקפה ביום מסוים, עלול להרגיש כאבי ראש לאחר כמה שעות.
לסיום, אצל רבים ההימנעות מאוכל בפני עצמה גורמת לכאבי ראש. במחקר שבוצע בתל אביב במרכז לכאבי ראש גילו כי צום גורם לכאבי ראש עקב שינויים במטבוליזם. ההמלצה שלהם היתה לאכול בשעות קבועות, וייחסו פחות משמעות לסוג האוכל או לכמות.
הדרך הנכונה לדעת אם מזון מסוים גורם לכם לכאבי ראש היא לרשום בדיוק מה אוכלים ומתי מופיעים כאבי ראש, ולבדוק האם יש קשר".