כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם תרד הוא מקור עשיר לברזל?
"כשהייתי קטנה היה סרט מצויר על מלח בשם פופאי, שהיה אוכל תרד מקופסת שימורים ובאותו רגע נהיה חזק מאוד. לאורך כל השנים שמעתי שחשוב לאכול תרד כי יש בו הרבה ברזל שנותן כוח.
יש ברזל בתרד, אבל בכמות דומה לירקות ירוקים אחרים, ואפילו בפטרוזיליה יש פי 2 יותר ברזל מאשר בתרד. בנוסף, יש בתרד חומר שנקרא חומצה אוקסאלית, שקושרת את הברזל ומונעת ממנו להיספג לגוף.
אבל גם אם הברזל אינו סיבה לאכול תרד, יש בו הרבה חומצה פולית, סיבים תזונתיים, וויטמין K שחשוב לקרישת הדם".