ד"ר מאיה רוזמן

אינדקס גליקמי? ההסבר המלא

לקראת יום הסוכרת הבינלאומי ד"ר רוזמן הסבירה • "פחמימות שמתפרקות ומתעכלות בקלות גורמות להקפצה ברמות הסוכר בדם, ולהן יש אינדקס גליקמי גבוה"


לקראת יום הסוכרת הבינלאומי שחל מחר (ש'), ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על המדד: "הוא מתאר את ההבדל בהשפעת מאכלים עתירי פחמימות, על רמות הגלוקוז בדם. הפחמימות שמתפרקות ומתעכלות בקלות גורמות להקפצה ברמות הסוכר בדם, מה שדורש גם הפרשת כמות גדולה של אינסולין, ולהן יש אינדקס גליקמי גבוה".

עוד הוסיפה: "הפחמימות שנספגות לאט יותר, נותנות אנרגיה לזמן ארוך יותר, לא מקפיצות את הסוכר בדם בצורה חדה, מצריכות פחות אינסולין, ולהן אינדקס גליקמי נמוך יותר. מאכלים עם אינדקס נמוך טובים יותר אם יש נטייה לסוכרת, וגם בזמן דיאטה, אבל זה לא חד משמעי - למשל פרוקטוז סוכר הפירות עם אינדקס נמוך יותר מסוכר לבן, אבל הוא עלול לגרום לתנגודת ולסוכרת סוג 2".

ד"ר רוזמן הסבירה גם על הבעייתיות של המדד: "הוא מתייחס למאכלים בפני עצמם כשהם נאכלים לבד. למשל, האינדקס של תפו"א הוא גבוה, אבל מי אוכל תפו"א לבד? השילוב עם חלבונים ושומנים מעכב את תהליך העיכול וספיגת הסוכרים כך שלארוחה עצמה כולה אינדקס נמוך".

בנוסף ד"ר רוזמן הדגישה שצצריך להתייחס לכמות הפחמימות שנצרכת בארוחה למשל, אם אוכלים 3 ענבים לא צורכים כל כך הרבה סוכר, ולכן זה לא יקפיץ את רמות הסוכר בדם, כמו אם אוכלים קערת ענבים.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
13/11/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris