לא נרדמת תל אביב

בעירייה פועלים להצפת ת"א בפעילויות תרבות ופנאי ברוח הקורונה • איתן שוורץ, דובר עיריית ת"א־יפו: "המטרה - תרבות, כלכלה - ושהרחובות לא יתרוקנו"


העיר תל אביב, המוקד שוקק החיים של התרבות וחיי הלילה של ישראל, עברה כמו כל הארץ טלטלה של ממש מאז פרוץ נגיף קורונה. עם זאת, נראה כי בעירייה לא אומרים נואש ופועלים כדי לסחוט מהלימון לימונדה בשורה של אירועים המותאמים לתקופה. דובר עיריית תל אביב, איתן שוורץ, סיפר על היוזמות השונות בתוכניתם של בן כספית ואריה אלדד ב־103fm.

לדברי שוורץ, העירייה יצאה בקמפיין 'תל אביב־יפו לא מפסיקה', ובו היא קוראת לתושבים לצרוך תרבות ולקחת חלק בפעילויות השונות, וזאת במטרה להחזיר לאמנים את היכולת להתפרנס ולפגוש את הקהל, ולהניע את הכלכלה המקומית, הנלווית לעשייה התרבותית. "העיר לא הפסיקה. היא מאוד השתנתה ומאוד צריכה להתאים את עצמה לאתגרים", אמר, "וגם אי אפשר להכחיש: סקטורים עצומים שהחשיבות שלהם מאוד גדולה בעיר - או מושבתים או על סף המושבתים - וזה מאוד פגע".

עם זאת, אמר: "מי שעובר בעיר ביום וגם בלילה רואה עיר מאוד תוססת, אחרת ממה שהייתה. גם הפעילות התרבותית, שהיא בבת עינינו, הפכה להיות מ־2,000 איש בהיכל התרבות ל־20 איש בקפסולות מתחת לבניינים. זה המהלך שאנו עושים עכשיו ואנחנו מאוד מקווים שיצליח גם תודעתית כי מאוד לא טוב לנו שיחשבו שהעיר הפסיקה".

העיר לא מפסיקה - פסטיבלים, הופעות ומאות פעילויות ברחבי העיר

לאמפסיקהלאמפסיקהלאמפסיקה. כן, העיר השתנתה בתקופה האחרונה, אבל היא לא עוצרת: אמנות, תרבות, ספורט, פיקניקים, והמון פעילויות עירוניות בקהילה. המווון. אנחנו ממתינים בקוצר רוח לחזרתם לפעילות מלאה של מוסדות התרבות, המסעדות, בתי הקפה, מרכזי הקניות וכל עסקי חיי הלילה. העיר לא יכולה להיות אותו דבר בלעדיהם. אך בינתיים, קורונה או לא קורונה, העיר לא מפסיקה. אנחנו משיקים עונת תרבות חורפית קצת אחרת, מלאה בהופעות באוויר הפתוח, מיזמים מיוחדים, פסטיבלים, סיורים ואפילו לדייטים דאגנו. מחפשים מה לעשות? הכל נמצא כאן >> https://bit.ly/38QOVfC

Posted by ‎עיריית תל-אביב-יפו‎ on Tuesday, November 17, 2020

 
שוורץ ציין כי האמנים נשלחים בסיוע העירייה לחצרות הבתים להופעות לקהל קטן, החבר במועדון התושבים 'דיגיתל'. "החברים יכולים להזמין הביתה אומן, שחקן, זמר או סטנדאפיסט. הם יגיעו לחצר, או לגג, או לחצר המשותפת. כשכמה משפחות מתארגנות ביחד, העירייה שולחת את האומן אל חשבונה", הסביר. וזו, כמובן, רק חלק מהפעילות: "יש אומנים בשדרות ובכיכרות כמו שיש בהרבה מאוד ערים. מחר מתחיל פסטיבל מקסים שנקרא 'פסטיבל אקווריום' במרכז עינב. האומנים עומדים בתוך הלובי ומופיעים משם, והקהל עומד בחוץ באוויר הפתוח ומתחלף. כך, זה יכול ליצור מצב שבו אין התקהלות ואנשים יכולים ליהנות מהאומנות".

וזה לא הכול: "יש הצגות יחיד של אומנים ושחקנים מאוד מפורסמים בפארקים ובגינות, ואנחנו עושים גם אירועי ספורט כמו תחרות פינג פונג עד הבית, שבמסגרתה אנחנו מביאים את שולחנות הטניס ויש אליפות של הבניין", ציין שוורץ.

"האמנים זקוקים לקהל"

בן ואריה ניסו לעמוד על המניעים מאחורי המהלך של העירייה. "אז מה יותר חשוב לכם כרגע? הדימוי של העיר, פרנסה לאומנים או הרמת המורל הציבורי?", שאלו.

"זה שילוש קדוש", השיב שוורץ, "אם אפשר להשיג את הכל במה שאנו עושים זה מצוין. חלקם של האמנים המובטלים מכלל המובטלים היום בעיר הוא מאוד גבוה. הפרנסה חשובה - אבל גם הכבוד שלהם חשוב, כי חלק מקבלים כסף בחל"ת אבל האנשים האלה זקוקים לקהל.

"בסוף השבוע היה אירוע מדהים שנקרא 'אוהבים אומנות', ובמקביל יש בכיכר המדינה פסטיבל צילום שכל כך מצליח ושמאריכים אותו - שני אירועי אומנות במרחב הציבורי שיחד הגיעו אליהם 50 אלף איש. התרבות היא חשובה, וגם - כל אחד כזה קונה קרואסון, אספרסו, ומפעיל פעולת קופה. זה גם ערך ואסור לזלזל בזה, ואנו מאוד משתדלים שהדברים ימשיכו לחיות, גם במצב שהיכל התרבות, הקאמרי ובית ליסין סגורים, וגם האולמות, בתי הקולנוע, הברים והמסעדות".

בסופו של דבר, ציין שוורץ, המטרה היא "להניע גם את הכלכלה של התרבות וגם את הסביבה העירונית - שאנשים ייצאו החוצה, ייצאו לבלות, יסתובבו ברחוב. ה'ווייב' הזה מאוד חשוב לנו ועם בוא החורף עוד יותר חשוב לנו לשמר אותו, שהרחובות לא יתרוקנו".

כל הפרטים על אירועי 'העיר לא מפסיקה' - באתר עיריית תל אביב־יפו.

 
תמלול: מיכל קדוש | עריכה: יניב מורוזובסקי

18/11/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: נתי שוחט/פלאש90
Paris