איפה הכסף
עם ענת דוידוב

שמחה מלווה בחשש עם חזרתם של כיתות ה'-ו' ללימודים

אודליה שינדרוף, חברה בהנהגת ההורים הארצית: "סופסוף שמו את הילדים בראש סדר העדיפויות - שינוי תודעתי מאוד חשוב" • מהם החורים במתווה המסתמן?


בחזרה ללימודים: היום (ג') לאחר תשעה שבועות של למידה מרחוק, חזרו כ-300 אלף תלמידים בכיתות ה'-ו' ללימודים בבתי הספר ביישובים ירוקים וצהובים. על פי המתווה, בשבוע הבא יחודשו הלימודים בבתי הספר ביישובים האלה גם בכיתות י"א-י"ב. אודליה שינדרוף, חברה בהנהגת ההורים הארצית, הביעה שביעות רצון מההחלטה להשיב לספסל הלימודים את כיתות ה'-ו'.

אודליה שינדרוף התייחסה לחזרה ללימודים המשמחת של כיתות ה'-ו', ואמרה: "אין ספק שזה יום חג מאוד גדול לתלמידי ישראל". היא הוסיפה ואמרה כי היא שמחה על כך שבקבינט הקורונה שמו את החינוך על ראש סדר העדיפויות, "קיבלו הכרעה ערכית וכלכלית שהחינוך לפני הכול. זה שינוי תודעתי מאוד-מאוד חשוב".

לאורך שעות הדיון הארוכות בקבינט הקורונה, צפו בחשש גדול קבוצת הנהגת ההורים הארצית. שינדרוף סיפרה: "זה היה מותח, הרגשנו כמו ביום הכרזת המדינה שמחכים לתוצאות, ממש ככה. ידענו שה'-ו' חוזרים בכול מקרה אבל המתח היה גדול - האם באמת תהיה הכרעה על החינוך או שמא יחליטו לא להחליט?" עוד הוסיפה: "גם לנו יש הדלפות, ישבנו וקראנו את כל צ'אט הכתבים וניסינו להיאחז בכל מיני שביבי מידע. אישית נרדמתי ב-00:00 ואמרתי 'יהיה מה שיהיה'. קמתי ב-04:0 וראיתי לשמחתי שהייתה הכרעה".

בהמשך, ציינה כי קיימים מספר חורים במתווה החזרה ללימודים: "ישנה בעיה עם כיתות ג' שאין ספק שכיתות א'-ב' לא היו צריכים מלכתחילה קפסולות וכרגע הם חוזרים לכיתות האם שלהם, אבל הצהרונים ממשיכים כיחידה אורגנית. כיתות ג' מחוץ לתקציב, שם אין שיפוי של המדינה, ויש קבוצות שלמות שלא יכולות להיפתח ונתקעו בלי צהרונים. גם ערים חזקות שלא יכולות לממן את ההפרשים העצומים פשוט לא יפתחו כיתות". נקודה נוספת היא המבנים של החטיבות, לדבריה: "כדי להביא לכמה שיותר ימים, לקחו שטחים של החטיבות. בעוד 10 ימים, כנראה, הם יחזרו ואין את המבנים ועכשיו המערכת בטרפת חדשה - איפה מוצאים מבנים".

מזכ"לית הסתדרות המורים טענה בתוקף כי לא יתקיימו לימודים בחג החנוכה, ושינדרוף הודתה: "אף אחד לא ציפה לתשובה אחרת. היינו שמחים שהסתדרות המורים תשתף פעולה, המורים עבדו ועובדים קשה אני חושבת שמגיע להם חופש ולנשום. אם המדינה אומרת שהיא רוצה את הילדים במסגרת שתתכבד ותעשה קייטנה של חופש גדול. גם הילדים צריכים הפוגות, הם לא צריכים רק ללמוד. הילדים בתיכונים צריכים ימים מרוכזים לתגבורים לבגרויות, אז אפשר לעשות הסדר אבל לא מעל הראש שלהם, תדברו איתם. לא מחליטים בלעדיהם".

כמו כן, הביעה את דעתה על וגיית הבדיקות לצוותי ההוראה ולתלמידים, ואמרה: "כולנו מבינים שצריך עוד כלי עזר וצריך בדיקות, היינו שמחים שזה יהיה בלי כפייה וזה לא יכול להיות בכפייה. צריכה להיות הידברות וצריכים לעודד את זה, כי ככל שיבדקו יותר יהיו פחות בידודים ויהיה אפשר לקטוע את שרשראות ההדבקה. צריך למצוא בדיקות פחות פולשניות, יותר ידידותיות לילדים אבל שיש להן אחוזים גבוהים של אימות". היא התריעה מפני תרחיש בו: "ילד לא ייכנס לכיתה כי ההורים שלו סירבו ומורה שלא יסכים יגיע ללמד. יחד עם זאת, כולם צריכים להירתם ולהבין שזה עוד כלי עזר בהחזרת המערכת".

 

עריכה: עופרי גליכמן

24/11/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


כיתת בית ספר (אילוסטרציה)
כיתת בית ספר (אילוסטרציה)  |  צילום: הדס פרוש/פלאש90
Paris