במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: ד"ר רוזמן עם מספר פרטים מפתיעים בנוגע לעגבנייה, שהיא כמובן בכלל לא ירק - אלא פרי.
"העגבנייה היא הירק האהוב עליי, אבל מבחינה בוטנית היא בעצם פרי. בסופר היא נמצאת במדפי הירקות בגלל אחוז הסוכר הנמוך שבה, אשר מתאים יותר לסלטי ירקות.
מקור העגבנייה הוא דווקא לא מהמטבח האיטלקי, אלא ממרכז אמריקה. יוליוס קיסר לא אכל פסטה ברוטב עגבניות וגם לא הציירים והפסלים המפורסמים במאה ה-15. העגבנייה הגיעה לאירופה רק במאה ה-16, ובתחילה חשדו שהיא צמח נוי בלבד ולא מיועדת לאכילה.
מקור השם הוא כנראה מהשורש ע.ג.ב, שקשור בחיזור ובתשוקה, ושם זה ניתן עקב הכינוי הלועזי של העגבנייה - 'תפוח האהבה'.
מבחינת הערך התזונתי שלה, עגבנייה מכילה כמות עצומה של נוגד החימצון ליקופן, שהוא קרוטנואיד בצבע אדום שמקנה לעגבנייה את צבעה, ונמצא כיעיל נגד סרטן וקטרקט".