103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
ד"ר מאיה רוזמן

שוב עולה העגבנייה

ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על ערכה התזונתי החשוב של העגבנייה: "עגבנייה מכילה כמות עצומה של נוגד החמצון ליקופן, שנמצא כיעיל נגד סרטן וקטרקט"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: ד"ר רוזמן עם מספר פרטים מפתיעים בנוגע לעגבנייה, שהיא כמובן בכלל לא ירק - אלא פרי.

"העגבנייה היא הירק האהוב עליי, אבל מבחינה בוטנית היא בעצם פרי. בסופר היא נמצאת במדפי הירקות בגלל אחוז הסוכר הנמוך שבה, אשר מתאים יותר לסלטי ירקות.

מקור העגבנייה הוא דווקא לא מהמטבח האיטלקי, אלא ממרכז אמריקה. יוליוס קיסר לא אכל פסטה ברוטב עגבניות וגם לא הציירים והפסלים המפורסמים במאה ה-15. העגבנייה הגיעה לאירופה רק במאה ה-16, ובתחילה חשדו שהיא צמח נוי בלבד ולא מיועדת לאכילה.

מקור השם הוא כנראה מהשורש ע.ג.ב, שקשור בחיזור ובתשוקה, ושם זה ניתן עקב הכינוי הלועזי של העגבנייה - 'תפוח האהבה'.

מבחינת הערך התזונתי שלה, עגבנייה מכילה כמות עצומה של נוגד החימצון ליקופן, שהוא קרוטנואיד בצבע אדום שמקנה לעגבנייה את צבעה, ונמצא כיעיל נגד סרטן וקטרקט".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/12/2020
הישארו מעודכנים

צילום אילוסטרציה: Ingram Images