ד"ר מאיה רוזמן

בריקה לסוף השבוע

הבריקה הוא מאכל תוניסאי שבדרך כלל מטוגן בשמן עמוק • לד"ר מאיה רוזמן, כמו כל שבוע, יש אלטרנטיבה דיאטטית


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לבריקה דיאטטית מדפי אורז. בריקה הוא מאכל תוניסאי שמורכב מעלה דק של בצק, ממולא בביצה עם תיבול ויכול להיות גם בתוספת ירקות או תפוחי אדמה.

רשימת המרכיבים:

2 דפי אורז בקוטר 16 או דף אורז אחד בקוטר 30

כף רוטב שקשוקה מוכן

50 גרם בולגרית מפוררת או גבינה צהובה 9% מגורדת

ביצה

אופן ההכנה:

משמנים מחבת בספריי שמן

שמים עליה דף אורז

מורחים את כף הרסק

מפזרים את הגבינה

מוסיפים את הביצה

שמים על הכל את דף האורז השני (את השני כדאי להרטיב בברז) או מקפלים מעליו את דף האורז הגדול, ומהדקים

נותנים לביצה להתבשל קצת והופכים לצד השני

בריקה כזו מכילה כ-200 קלוריות ויכולה להחליף את מנות החלבון בארוחה, יחד עם סלט. בתיאבון!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


בריקה לסוף השבוע
בריקה לסוף השבוע  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris