אראל סג"ל

התקשורת לא חסינה לביקורת

מדוע התקשורת לא נותנת במה למתנגדי החיסון? • אראל סג"ל: "הם מטומטמים, התקשורת צריכה להיחקר" • המגיש האורח דוד ורטהיים: "תקשורת לא צריכה לחנך"


שבוע החיסונים הראשון יצא לדרך, ונראה כי התקשורת מקדישה במה נרחבת לכל מזרק ולמפגש שלו הזרועות השונות. האם הסיקור יצא מפרופורציות? והאם הוא דחק לצד קרוב לשליש מהאוכלוסייה המתנגד לקבל את החיסון? אראל סג"ל דן בנושא עם שותפו להגשה, דוד מזרחי ורטהיים.

"אנחנו באירוע כאוטי, ללא סוף ברור, בניגוד למלחמה שיודעים שתסתיים מתישהוא בהחלטה של מועצת הביטחון", אמר סג"ל, "אירוע החיסונים הוא עצום, אנחנו מתחילים לראות את האור בקצה המנהרה - ואלה לא אורות של רכבת".

על פי סג"ל, מצבה של ישראל נכון להיום טוב, יחסית. "היה מדהים לראות את האמוק בבריטניה כשנתנו ללונדונים 8 שעות לעשות קניות", תיאר, והוסיף: "אנחנו נמצאים במקום יחסית טוב. שום דבר לא מושלם, יש הרבה טעויות, ככה זה במגפה". סג"ל ציין כי על פי דירוג שקיים ערוץ בלומברג, ישראל מגיעה למקום החמישי בעולם בטיפול בכלל היבטי נגיף קורונה. לפניה ברשימה רק מדינות אסייאתיות - סינגפור, טייוואן, הונג קונג ודרום קוריאה. "רובן לא דמוקרטיות ואפשר שם לנהל את הדברים אחרת", הוסיף. 

האם סג"ל יתחסן בשידור, כפי שהציע ורטהיים? "אני מרגיש שזה לא לעניין כי כולם רוצים להתחסן", אמר. דוד ורטהיים דווקא התייחס ל־30 אחוזים מהאוכלוסייה, על פי סקרים, המתנגדים לחיסון. אראל לא התרגש.

יום אחד, לדברי סג"ל, "אם תהיה ועדת חקירה, גם התקשורת צריכה להיכנס". זאת, לשיטתו, בשל העובדה שהתקשורת נתנה במה גם לאלה שהכחישו את עוצמת הסכנה או את קיומו בכלל של הנגיף. "כשמזמינים אדם כמו פרופ' יורם לס לשמש פרשן בטלוויזיה, נותנים לדעה שלו מימד של לגיטימיות", טען.

"התקשורת לא צריכה לחנך. איך יכול להיות שיש מהמתנגדים לחיסון התעלמות מוחלטת?", שאל ורטהיים - וסג"ל ציין: "אני חושב שהם מטומטמים".

 
עריכה: יניב מורוזובסקי

21/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


סג"ל והחיסון
סג"ל והחיסון  |  צילומים: יונתן זינדל/פלאש90, 103fm
Paris