בדרך לסגר

פרופ' סיריל כהן, מומחה למערכת החיסון, אמר: "אנחנו אלה שלא הסתגלנו, ולא למדנו, ולא התפתחנו לכיוון של מניעת סגר"


טעות לעולם חוזרת: כמעט שנה ישראל נאבקת מול נגיף קורונה האימתני אבל נדמה כי הלקחים לא הופקו. שוב הכריזה הממשלה על הטלת סגר כללי, החל מיום ראשון הקרוב בשעה 17:00 אחה"צ. האם היה ניתן למנוע זאת? והאם המוטציה הבריטית קשורה לעלייה החדה במדדי התחלואה? בנושא זה שוחחו ניסים משעל וגיא פלג עם פרופ' סיריל כהן, מומחה למערכת החיסון, אוניברסיטת בר אילן.

פרופ' סיריל כהן התייחס למגמת העלייה בנתוני התחלואה, ולהחלטת הממשלה להטיל סגר כללי נוסף על אזרחי ישראל, וטען: "בעבר הלא רחוק יכולנו לעשות דברים אחרים כדי למנוע את הדבר ההזוי הזה של כניסה לסגר", אך כעת לדבריו, "נראה שאנחנו מתקרבים יותר ויותר למצב שאין ברירה. אם נסתכל על כל המהלכים, קטיעת שרשראות ההדבקה, איפה זה? אם מסתכלים על כל החוזרים מחו"ל שלא נבדקו, על זה שלא העלו קנסות וכן הלאה. זה כרוניקה ידועה מראש, לצערי הרב".

לדבריו, "מביאים אותנו למצב שאין מנוס, אנחנו רואים את העלייה בחולים הקשים ועוד לא רואים את האפקט של חנוכה, זה מאוד כואב. אנחנו אלה שלא הסתגלנו, ולא למדנו, ולא התפתחנו לכיוון של מניעת סגר".

בהמשך, התייחס לגילוי המוטציה הבריטית והמוטציה מדרום אפריקה, והסביר: "ידענו שיש 7-6 זנים ששולטים, ככל שיהיו יותר אנשים שנדבקים זה חייב לקרות, הווירוס אצל כל אחד מהנדבקים עובר שינוי. חלק לא משמעותי וחלק משמעותי מבחינת כושר ההדבקה של הווירוס. כרגע העדויות לא מצביעות, ואני אומר את זה בזהירות, על החמרה של המחלה. יש סיכוי שהזן של דרום אפריקה ששונה מהזן האנגלי גורם לכך שצעירים נפגעים יותר מהזן הזה, זה קצת מטריד", והעריך כי בישראל קיימים יותר מ-4 מקרים של המוטציה הבריטית.

     

עריכה: עופרי גליכמן

24/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ניסים משעל וטל שלו
ניסים משעל וטל שלו  |  צילומים: 103fm ובאדיבות המצולמת
Paris