ד"ר מאיה רוזמן

הקינוח הנכון - עוגה רוויה בחלבון

ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על מתכון לעוגת פשתן וקוקוס טעימה במיוחד: "בכל פרוסה יש 5 גרם חלבון, וקצת יותר מגרם אחד של אומגה 3"


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: טורט פשתן וקוקוס, שמכיל לא מעט חלבון ואומגה 3. המתכון הוא ל-12 פרוסות, ובכל פרוסה 85 קלוריות. בכל פרוסה יש 5 גרם חלבון, וקצת יותר מגרם אחד של אומגה 3 (יותר ממה שיש במנה של סלמון, למשל).

רשימת המרכיבים:

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

4 כפות סוכר חום

6 כפות פשתן טחון

6 כפות קוקוס

6 כפות שקדים מולבנים פרוסים

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד קבלת קצף יציב

מערבבים את החלמונים עם תמצית הוניל ומאחדים בתנועות קיפול עם הקצף

מערבבים את שאר החומרים היבשים ובתנועות קיפול עדינות מאחדים עם הקצף כף אחרי כף

משמנים תבנית אינגליש בחמאה, מעבירים את הבלילה, ואופים במשך 25 דקות ב-170 מעלות.

בתיאבון!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
25/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הקינוח הנכון - עוגת חלבון
הקינוח הנכון - עוגת חלבון  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris