כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם גבינה צהובה עם 9% שומן היא פחות בריאה?
"משתתפת בקורס הדיאטה שאני מעבירה בפייסבוק שאלה האם זה נכון שגבינה צהובה עם 9% שומן מכילה חומרים סינתטיים ולכן היא פחות בריאה. ובכן, מדובר במיתוס.
רשימת הרכיבים של גבינה צהובה 9% זהה לחלוטין לרשימת הרכיבים של גבינה צהובה עתירת שומן - ההבדל היחידי הוא באחוז השומן.
בגבינה צהובה יש כמות גדולה מאוד של סידן - יותר מכל הגבינות, ובגבינה צהובה 9% יש אפילו קצת יותר סידן מגבינה צהובה עם אחוז שומן גבוה יותר, וזה כי הסידן נמצא בחלק המימי של החלב. הגבינות הצהובות לא מכילות צבעי מאכל סינטטיים אלא צבע מאכל טבעי אנאטו, שמופק מכרוב סגול. יתרון נוסף של גבינות צהובות הוא שכמות הלקטוז בהן נמוכה מאוד עד אפסית, ולכן גם מי שרגיש ללקטוז (סוכר החלב), יכול לנסות לשלב גבינות צהובות בתפריט.
יש כיום גם גבינות צהובות ללא חומרים משמרים של חברות שונות, ולדעתי הן עדיפות".