אודי סגל וענת דוידוב

פרופ' גרוטו: "נסבול מתחלואה גבוהה לזמן לא קצר"

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות על הציות הנמוך לסגר: "זה לא מה שהיינו רוצים אבל אני מקווה שזה יעזור" • חשש שלא יישארו מספיק מנות לחיסון השני


על אף חילוקי הדעות הרבים באשר לתקנות הסגר, הפור נפל והסגר השלישי והכואב נכנס בתחילת השבוע (א') לתוקפו; למרות זאת, נדמה כי הרחובות עדיין גדושים והומי אדם, למורת רוחם של צמרת המלחמה בקורונה החוששת ממספר החולים המאמיר. 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו שוחח עם ענת דוידוב וניסים משעל ב־103fm והגיב לדברים: "חלק גדול מהפעילויות במקומות שיש בהם הדבקה נעצרו, נכון שזה משהו לא מלא. יש ירידה משמעותית בתנועה, יותר אנשים עובדים מהבית וזה מצמצמם, נכון שזה לא מה שהיינו רוצים אבל אני מקווה שזה גם יעשה משהו. אנו חושבים שצריך לעשות בשלב זה משהו קצר ותכליתי, לצערי זה לא מה שקורה וכנראה ניאלץ לסבול מתחלואה במשך זמן לא קצר עד שהחיסונים יתחילו לעבוד". 

אין לנו מספיק חיסונים לכל האוכלוסייה

על מבצע החיסונים שהחל בישראל חדשות לבקרים, אמר: "הנחינו את הקופות לשמור גם את המנה השנייה לאלו שהתחסנו, עניין התיעדוף מאוד קריטי, אנו רוצים לחסן קודם כל את קבוצות הסיכון כי זה יאפשר לנו לפעול יותר בקלות גם בהיבט המגבלות. הקושי הוא לפעמים להקפיד שזה מתבצע ומדי פעם יש חריגות. אין לנו מספיק חיסונים לכל האוכלוסייה כרגע ולכן צריך לעשות תיעדוף, אם נשמור עליו אז לא יהיה מחסור. בעניין החיסון מקשיבים לנו ואנשים נענים לחיסון ומבינים את הצורך. יש פה בעיה של אמון אך רואים את התופעה הזו בכל העולם". 

בהמשך דבריו, הביע המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו את דעתו על חילופי המהלומות באשר להחלטה האם לאפשר את לימודי כיתות ה'-י' בבתי הספר, שהובילה להכרזת הסתדרות המורים על סכסוך עבודה (א'): "כולנו ביחד בעד התלמידים וצמצום התחלואה. גם אם ההדבקה לא גדולה בבתי הספר היא קיימת, אך יותר גרוע מזה, זה יוצא מבתי הספר הביתה ומגיע בסוף גם לאנשים מבוגרים יותר. אני מסכים שבתי ספר אינם מוקד הדבקה גדול מאוד, יחד עם זאת, לא יודעים על כל אלה שנדבקים".

עוד הוסיף, כי: "בתי הספר לא מתחילים את התחלואה, וכשיש תחלואה נמוכה אפשר ללמד כשהמדינה ירוקה, אבל כשהתחלואה מפושטת בתי הספר מהווים זרז שמאיץ את ההדבקה ומפיץ אותו למקומות נוספים. טוב היה אם במשך הסגר היינו סוגרים את בתי הספר, לפחות בכיתות הגבוהות כפי שביקשנו. אנו מודעים לאילוצים ומתחשבים בהם. הקבינט קיבל את ההחלטה אבל הכנסת החליטה אחרת, זה המצב הדמוקרטי במדינת ישראל. אנו נמצאים במצב פוליטי מסובך שבו אין בדיוק קואליציה מתפקדת, אז קשה גם להעביר החלטות. יש הרבה החלטות שהתקבלו בצורה עניינית וטובה". 

עריכה: מיכל קדוש 

29/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' איתמר גרוטו
פרופ' איתמר גרוטו  |  צילום: פלאש90
Paris