ד"ר מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן מתוודה: "אני אוהבת קטשופ"

רגע אחרי הווידוי המפתיע, ד"ר מאיה רוזמן הביעה את דעתה על קטשופ מופחת סוכר והדגישה: "מה שמשנה זה כמה סוכר יש במוצר עכשיו"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם מוצרים שמתוייגים כ'מופחתי סוכר' באמת עדיפים? ומדוע המיתוס גרם לד"ר רוזמן להתוודות לגבי מנהגה להוסיף קטשופ להמבורגר הטבעוני?

"לצערי אני אוהבת קטשופ. כן, כן. אני לא מתגאה בזה. בשנתיים האחרונות יצא לחברות מסוימות מוצר קטשופ מופחת סוכר ומלח, ועל האריזה כתוב בגדול '50 אחוז פחות סוכר'. הבן הצעיר שלי תפס אותי שמה קטשופ על ההמבורגר הטבעוני, והעיר לי - '50 אחוז פחות ממה?'.

עניתי לו שמדובר ב-50 אחוז סוכר פחות מאשר במוצר המקורי, והוא ענה בצדק: 'למי איכפת כמה סוכר במוצר המקורי?'. מה שמשנה זה כמה סוכר יש במוצר עצמו עכשיו.

יש דגני בוקר שכתוב עליהם 30% פחות סוכר, וכן - קודם היה במוצר 40% סוכר, ועכשיו יש שם 28% אחוז סוכר, וזה עדיין המון סוכר וממש לא בריא. ובנוגע לקטשופ? בכוס קטשופ שמתויגת כ'מופחתת סוכר' יש 4 כפיות סוכר - לעומת 10 כפיות בקטשופ רגיל. אז אמנם כוס קטשופ נצרכת לרוב במשך שבוע, אבל צריך להתייחס למוצר עצמו בלי השוואה למוצרים הקודמים של אותה חברה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
01/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris