אודי סגל וענת דוידוב

סקר: הפיצול בימין מחזק אותו - יעלון נותר מחוץ לכנסת

על פי הסקר, ימינה שומרת על כוחה עם 14 מנדטים, וסמוטריץ' נכנס אף הוא לכנסת עם 4 • רשימה מאוחדת של לפיד, סער, בנט וליברמן מגיעה ל־42 מנדטים


חודשיים וחצי לבחירות 2021, סקר 103fm ממשיך להציג את ההשפעות של הפיצולים המסתמנים והאיחודים האפשריים במחנות השונים - זאת כאשר כמעט מדי יום מלווה בהכרזות על שינויים מרחיקי לכת במפה הפוליטית.

על פי הסקר שהובא הבוקר (ב') בתוכנית 'שבע תשע' ב־103fm, פיצול אחד בימין, בין בנט לסמוטריץ', מעלה את הכוח המאוחד של שניהם ל־18 מנדטים - נתון שלא נראה זמן רב. ימינה בראשות בנט מגיעה ל־14 מושבים בכנסת הבאה, בעוד רשימת הציונות הדתית של סמוטריץ' חוצה את אחוז החסימה עם 4 מנדטים.

זאת ועוד: על פי התוצאות האלה, במידה וימינה חוברת לגוש בראשות נתניהו, יחד עם סמוטריץ' והחרדים, הרי ששוב נרשם שוויון מוחלט בין הגושים - 60 מנדטים לגוש נתניהו, ו־60 לגוש מתנגדיו.
מהעבר השני של המפה הפוליטית, ובו עדיין רסיסי מפלגות, נראה כי לא נרשמו תנודות משמעותיות.

מפלגת תל"ם, שהתנתקה מיש עתיד, לא זכתה לאמון הציבור בסקר הזה. כרגע נראה כי הרמטכ"ל והשר לשעבר משה (בוגי) יעלון והשר יזהר שי לא ייכנסו לכנסת הבאה. מפלגתו של רון חולדאי, הישראלים, ממשיכה להיחלש ולה 5 מנדטים, ומרצ וכחול לבן עם 4 מנדטים כל אחת.

לא עוברים את אחוז החסימה. יעלון, שי, וחברי מפלגת תלם
לא עוברים את אחוז החסימה. יעלון, שי, וחברי מפלגת תלם // צילום: יח"צ
 

ברשימות האחרות לא נרשמו שינויים של ממש: הליכוד נחלשה במנדט מהסקר הקודם ל־27, תקווה חדשה עם 17, יש עתיד עם 13 והרשימה המשותפת ממשיכה לאחוז ב־10 מנדטים בלבד בסקרים. לש"ס 8 מנדטים וליהדות התורה 7 - כך גם לישראל ביתנו של אביגדור ליברמן.

הסקר, למעשה, מלמד כי מפלגות רבות נמצאות הרחק מאחוז החסימה, ומזרז, כך נראה, שינויים ואיחודים במערכת הפוליטית. מלבד תל"ם, שכבר הזכרנו, גם עוצמה יהודית של איתמר בן גביר, העבודה, המפלגה הכלכלית בראשות ירון זליכה, המפלגה הדמוקרטית של אנשי מחאת בלפור, גשר עם אורלי לוי אבקסיס, מפלגת תנופה של עפר שלח ומפלגת ותיקי ישראל בראשות דני יתום - כל אלה נמצאות מתחת לקו האדום.

גרף של תוצאות הסקר המובאות גם בגוף הטקסט
 

'איחוד ליברמן' קטן מסך חלקיו

שאלה נוספת שעלתה בסקר היא שאלת האיחוד בין תקווה חדשה, יש עתיד, ימינה וישראל ביתנו - איחוד שעליו דיבר אתמול לראשונה אביגדור ליברמן בריאיון ל־103fm. על פי הבדיקה שערך עבורנו מכון פאנלס פוליטיקס, רשימה מאוחדת כזו מקבלת 42 מנדטים. היא אמנם הופכת למפלגה הגדולה ביותר - אבל השלם פחות משמעותית מאשר סכום חלקיו בריצה נפרדת, שכן ארבע המפלגות לחוד מגיעות ל־51 מושבים.

הקולות שהולכים לאיבוד לגוש המאוחד מתפזרים לכל עבר, בעיקר לימין. 3 מנדטים לליכוד, 2 למפלגת הציונות הדתית של סמוטריץ', 2 למפלגת הישראלים ועוד 1 לש"ס.

בשבועות הקרובים סביר שעוד נראה פיצולים ואיחודים בין הרשימות, שעתידים לשנות את המאזן הפוליטי ואת גורלם של ראשי מפלגות רבים בדרך להרכבת הממשלה הבאה, או לכל הפחות לאולם המליאה בירושלים. האם, במבחן התוצאה, נגלה כי המשחק הפוליטי ייצר תוצאה שונה מכל מערכות הבחירות הקודמות? או שבתום ההתרחשות הפוליטית נגלה כי גם הפעם הבחירות האלה היו רק תחנה בדרך למערכת נוספת? את התשובה לשאלה הזו, נגלה, כמו תמיד, רק אחרי ההליכה לקלפיות.

הסקר נערך אמש (א') על ידי מנחם לזר - מנהל פאנלס פוליטיקס. השתתפו בו 505 חברים בפאנל המשיבים של Panel4All לביצוע מחקרים על גבי האינטרנט (פנייה להשתתף בסקר נשלחה ל־3,117 חברים בפאנל). הסקר בוצע על גבי מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל, יהודים וערבים כאחד - מגיל 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית היא 4.4 אחוזים.

 
עריכה: יניב מורוזובסקי

11/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרידה מוצלחת? בנט וסמוטריץ'
פרידה מוצלחת? בנט וסמוטריץ'  |  צילום: פלאש90
Paris