כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון ללחמניות שום שיחממו אתכם גם בסוף השבוע החורפי שמצפה לנו.
רשימת המצרכים:
קילו קמח
2 כפות גדושות של שמרים
8 כפות גדושות של סוכר
2 ביצים
חצי כוס שמן
400 מ"ל מים חמימים
2 כפיות מלח
2 כפיות שום כתוש
3 כפות עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום או טימין)
לאפייה: 2 כפות שמן זית, מלח גס, ופלפל שחור גרוס
לזיגוג: 2 כפות שמן זית, 1 כפית עשבי תיבול יבשים (אורגנו או טימין), 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מערבבים קמח עם סוכר ושמרים. מוסיפים ביצים, שמן, שום, עשבי תיבול ומים.
לשים בידיים או במיקסר 7 דקות, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומשאירים להתפחה שעה וחצי.
מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים מכל כדור גליל. יוצרים קשר ומניחים אותן צמודות בתבנית.
מכסים במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.
בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.
אופים כחצי שעה עד להזהבה.
מערבבים את מרכיבי הזיגוג ומברישים את לחמניות השום מייד כשהן יוצאות מהתנור.
בתאבון!