103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
ד"ר מאיה רוזמן

תאכל חטיף ותהיה לי חתיך

האם חטיף בוטנים מסייע לירידה במשקל יותר מאשר חטיף פחמימתי? • ד"ר רוזמן סיפרה על ממצאיו של מחקר חדש


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם ייתכן שחטיפי בוטנים, אגוזים או שקדים עוזרים לירידה במשקל?

"משתתפת בקורס הדיאטה שאני מעבירה בשאלה האם כארוחת ביניים עדיף לאכול חטיף שמבוסס שומן (למשל שקדים או אגוזים), בהשוואה לחטיף פחמימתי. עניתי לה שבהחלט עדיף חטיף שמבוסס על שומן.

חטיף שמבוסס על שומן לא מקפיץ את רמות הסוכר בדם ולכן גם לא גורם לחשק להמשיך לנשנש מתוקים. לרוב, חטיף כזה מכיל יותר ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, סידן, אבץ, ומגנזום - והוא הרבה יותר בריא לגוף שלנו. ובניגוד למה שחושבים, אגוזים ושקדים מעלים את רמות הסרוטונין במוח הרבה יותר מאשר סוכרים ופחמימות.

באופן מפתיע, בדיוק השבוע פורסם מחקר בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בו נתנו ל-209 אנשים תפריט, כאשר הם חולקו לשתי קבוצות: בקבוצה האחת קיבלו אחר הצהריים חטיף שמבוסס על אורז (פחמימות ריקות) ובקבוצה השנייה חטיף שווה קלוריות שמבוסס על בוטנים, למשך 12 שבועות.

התוצאות הראו שבקבוצה עם חטיף הבוטנים היתה ירידה ברמות הסוכר בדם, ירידה גדולה יותר בהיקף המותן, וירידה גדולה יותר במשקל. בנוסף, חטיף הבוטנים תרם לשובע ארוך יותר, ולהפחתת הסיכון למחלות לב - אז אולי שווה לנסות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
29/01/2021
הישארו מעודכנים

ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm