ד"ר מאיה רוזמן

הסוכר בתוך הפרי

האם סוכר הפירות פרוקטוז מסוכן לבריאות? • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "רק צריך לשים לב לכמות, ולא לאכול פירות באופן חופשי"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מהו פרוקטוז, ומתי הוא מסוכן לבריאות?

"פרוקטוז, שנקרא גם סוכר הפירות, הוא חד סוכר שנמצא במזונות רבים, כמו דבש (שמכיל 40% פרוקטוז), פירות ובעיקר ענבים, וגם ירקות שורש שונים.

פרוקטוז הוא הסוכר הנפוץ ביותר בתעשיית המזון והוא נמצא בעיקר בסירופ התירס שנמצא בכמות גדולה במשקאות ממותקים ובחטיפים מתוקים.

פרוקטוז אינו גורם לקפיצה ברמות האינסולין בגוף, אבל, מחקרים הראו שצריכת פרוקטוז דווקא גורמת לעמידות לאינסולין, לעלייה בהורמוני הרעב, עליה בצריכת מזון והשמנה.

האם זה אומר להפסיק לאכול פירות? ממש לא. רק צריך לשים לב לכמות ולא לאכול באופן חופשי. מזונות מתועשים ומשקאות עשירים בסוכר הם גם עתירי קלוריות וחסרי סיבים תזונתיים, שלא ממש משביעים וגורמים לצריכת קלוריות גבוהה יותר במשך היום.

הפירות מכילים גם הרבה מים וסיבים תזונתיים ולכן משפיעים באופן שונה מאשר הפרוקטוז במזונות המתועשים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
26/02/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הסוכר בתוך הפרי
הסוכר בתוך הפרי  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris