איפה הכסף
עם ענת דוידוב

חבל הצלה לבעלי העסקים?

מליאת הכנסת אישרה היום את הצעת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי • האם הצעת החוק תסייע לבעלי העסקים העומדים על סף קריסה? • עו"ד שלמה נס סיפר


מליאת הכנסת אישרה הבוקר (ד') את ההצעה לתיקון החוק לחדלות פירעון ולשיקום כלכלי, שאמורה לסייע לבעלי העסקים שנפגעו בשנה האחרונה כתוצאה ממשבר הקורונה. האם התיקון להצעת החוק אכן יעזור לבעלי העסקים שמצבם הכלכלי מחריף? עו"ד שלמה נס, מומחה בשיקום והבראת חברות, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והביע דעתו בנושא.

"מצב של חדלות פירעון הוא מצב בו גוף אינו מסוגל לפרוע את חובותיו, והוא נמצא בסיכון של פירוק או פשיטת רגל. לצערנו, כתוצאה ממשבר הקורונה, חלק גדול מאוד מהמשק בישראל נמצא במצב כזה, בראש ובראשונה אותם מגזרים שסגרו אותם והפסיקו את פעילותיהם כמו המסעדות, התיירות, המלונאות, אולמות האירועים ועוד", הסביר עו"ד נס.

"אותם מגזרים שנפגעו, נמצאים במצב של אי ודאות לגבי האפשרות שלהם לחזור ולפעול, כמה ומתי", אמר עו"ד נס והתייחס לבעיות שמאחורי התיקון לחוק. "התיקון הזה כמעט לא מסייע לאותם ענפים, כי על-פי התיקון, בשביל שיהיה אפשר לעשות משהו, בעל העסק צריך להציע הסדר לנושים כיצד הוא מתכוון לשלם את חובותיו, ותוך 3-4 חודשים לעשות זאת. אבל חלק מבעלי העסקים לא יודעים איך להציע הסדר, כי הם לא יודעים מתי יחזרו לפעול ובאיזה היקף".

"המגזרים האלה מעסיקים מאות אלפי עובדים, בין אם מדובר בענף התיירות שמעסיק מעל ל-250 אלף איש, או ענף אולמות האירועים שבעקיפין מעסיק למעלה מ-100 אלף איש", הדגיש עו"ד נס ומתח ביקורת. "מאות אלפי עובדים נמצאים כרגע בחל"ת, ובמקום להחזיר אותם, ולסייע לעסקים לחזור ולהשתקם ולהצמיח את המשק, לא נתנו להם פתרון עד עכשיו, ומשאירים אותם על סף קריסה".

לסיום, הביע עו"ד נס את הערכתו לקראת השלכותיו של המשבר הכלכלי הנוכחי, וטען כי הרע עוד לפנינו. "ברמה הכלכלית, המשבר הגדול עוד לא התחיל. עם דחיית האשראי של החודשים האחרונים, והמענקים שניתנו לאזרחים, כולם התגלגלו עד כה וניסו לראות מה יקרה", הוא טען. "בחודשים הקרובים אנחנו נתחיל לראות את המשבר בצורה מאסיבית. משרד המשפטים ומשרד האוצר מעריכים שמדובר בעשרות אלפי עסקים שיקרסו, אבל אף אחד לא יודע להגיד מספר מדויק".

"בכל זאת, יש צעדים שצריכים וחייבים לעשות", המליץ עורך הדין נס לבעלי העסקים. "יש פה הזדמנות לעשות ארגון פנימי מחדש ולבצע תהליכי התייעלות, שיכולים לשפר את המצב כשהעסק יחזור לפעילות. חייבים לחפש דרכים, ולהתייעץ כיצד לשפר את היכולת של העסק להשתפר ולחזור לפעילות מלאה. לצערנו, התיקון לחוק פרעות החידלון עדיין לא נותן כיסוי מלא, אבל אני מקווה שבדרכים הקיימות ויחד עם קצת אהדה מבתי המשפט, הבנקים והגופים האחרים, ניתן יהיה להחזיר את העסקים לפעילות".

עריכה: ג'וני דוב

03/03/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולם אין קשר לנאמר
למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום: אבשלום שושני/ פלאש90
Paris