כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם ניתן לדחות את הגעת גיל המעבר בעזרת שינוי תזונתי וכיצד?
"לגורמים גנטיים, התנהגותיים וסביבתיים יש חשיבות בקביעת הגיל שבו מתחיל גיל המעבר – אך מחקרים שפורסמו לאחרונה מראים כי גם לתזונה יש השפעה על כך. במחקר שכלל יותר מ־35 אלף נשים בנות 35־69 מאנגליה, נאספו נתונים לגבי משקל, פעילות גופנית, היסטוריה של לידות ושימוש בתחליפי הורמונים. החוקרים בחנו גם את התזונה היומית של הנשים. במשך ארבע שנות מעקב, 914 נשים נכנסו למנופאוזה, והן אלה שהשתתפו במחקר".
המשיכה ואמרה, "התברר כי צריכת מנה יומית נוספת של פחמימות מזוקקות, בייחוד פסטה ואורז, הייתה קשורה בהקדמת גיל המעבר בשנה וחצי. מנגד, תוספת של דגים שמנים וקטניות טריות כמו אפונה ושעועית, עיכבה את הכניסה לגיל המעבר ביותר משלוש שנים. גם צריכה גבוהה של אבץ קשורה בדחיית גיל המעבר (אבץ נמצא בכמות גדולה של זרעי דלעת)". כדי להסביר את הממצאים טענו החוקרים, בין השאר: "קטניות מכילות נוגדי חמצון שחשובים לשמירה על איכות הביציות ועל קבלת מחזור, ואילו פחמימות ריקות גורמות לתנגודת לאינסולין, דבר שעלול להפריע לפעילות הורמונלית תקינה".