בן כספית ואריה אלדד

"לממשל ביידן יש אמון מוגבל כלפי רה"מ נתניהו"

אלוף (מיל') עמוס ידלין על יחסי ישראל וארה"ב בימי ממשל ביידן: "שר החוץ האמריקני מוביל מדיניות שמסבירה כי תם העידן בו תמכו בכל מהלך ישראלי"


שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן, הודיע בסוף השבוע האחרון כי ממשל נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן יבטל את הסנקציות שהטיל ממשל טראמפ על פאטו בנסודה, התובעת בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג שהחליטה לפתוח בחקירה נגד ישראל, כמו גם על גורמים נוספים בבית הדין. האם ממשל ביידן מבהיר באופן חד-משמעי את העוינות שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו? אלוף (מיל') עמוס ידלין, ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי באוניברסיטת תל אביב וראש אמ"ן לשעבר, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm והגיב לדברים.

"לממשל ביידן יש אמון מוגבל בראש הממשלה. האמון בין ההנהגה הישראלית להנהגה האמריקאית הוא חיוני, אך במקרה הזה הוא מתחיל בגירעון משמעותי", אמר ידלין. "שר החוץ האמריקאי מוביל מדיניות שמסבירה לישראל כי נגמר העידן בו בוושינגטון תמכו בכל מהלך ישראלי. כיום, דואגים בוושינגטון להציף מעל פני השטח את הנקודות בהם הממשל האמריקאי לא מסכים איתנו".

"לארה"ב יש אינטרסים במזרח התיכון שחופפים את האינטרסים שלנו. הם לא רוצים פצצת גרעין באיראן, הם לא רוצים לראות את העלייה של דאעש, הם לא רוצים שאיראן תהיה הגורם ההגמוני המשמעותי במזרח התיכון, והם מאוד תומכים בתהליכי שלום ונורמליזציה", טען ידלין אך הדגיש, "יש בינינו פער מאוד גדול בנוגע לאופן בו צריך להגיע למטרות החשובות האלה".

בהמשך, התייחס ידלין גם ליחס שמעניק ממשל ביידן לבית הדין הבינלאומי בהאג, והתייחס גם לאמירה שהגיעה מהממשל האמריקני לאורך השבוע האחרון. "בסוף השבוע הכריזו בארצות הברית שיהודה ושומרון – הגדה המערבית – היא אזור כבוש. זו אמירה משמעותית שממשלים אמריקאיים קודמים ניסו להימנע ממנה. התמיכה של ממשל ביידן בהאג קשורה לכך שמדובר באידיאולוגיה הדמוקרטית, והם רוצים לחזק את המוסדות הבינלאומיים כמו האו"ם וכמו בית הדין הבינלאומי. הם לא בדיוק תומכים בבית הדין, אבל הם לא רוצים לשים עליו סנקציות".

עריכה: ג'וני דוב

04/04/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עמוס ידלין
עמוס ידלין  |  צילום: תומר נויברג/פלאש90
Paris