ד"ר מאיה רוזמן

הממתיקים הכוהליים

אילו יתרונות בריאותיים יש לממתיקים כוהליים? • ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס והסבירה: "ממתיקים כוהליים לא נחשבים למלאכותיים"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם ממתיקים כוהליים הם ממתיקים מלאכותיים?

"ממתיקים כוהליים כמו מלטיטול, סורביטול, מניטול, קסיליטול, הם בעצם סוכר בצורה כימית של אלכוהול. גם השם שלהם נגמר ב"אול", כמו אלכוהול. הם נמצאים בטבע ואינם נחשבים לממתיקים מלאכותיים.

הממתיקים הכוהליים לא ממש נספגים מן המעיים אל הגוף, וגם החלק שנספג בדרך כלל מכיל פחות קלוריות מסוכר, לכן הם מתאימים בעבור מי שרוצה להפחית בצריכת סוכר, וגם בעבור חולי סוכרת כי הם לא מקפיצים את רמות האינסולין בדם.

אבל, הסוכרים שלא נספגים מן המעיים נוטים למשוך אליהם נוזלים, מה שקרוי 'ערך אוסמוטי', וזה עלול לגרום לשלשולים. לכן, חשוב להגביל את כמות הצריכה היומית של הממתיקים הכוהליים האלו. למשל, צריכת כמות גדולה של מסטיקים שמכילים סורביטול עלולה לגרום לשלשולים.

על-פי מחקרים שבוצעו בישראל, הממתיק הכוהלי מניטול התגלה כבעל יכולת להפחית אלצהיימר ופרקינסון. גם הוא נמצא במסטיקים, וכמו כן ניתן לקנות אבקת מניטול וצרוך חצי כפית מדי יום.

יש גם סוכרים כוהליים כמו אריתריתול, שנספגים בצורה טובה יותר, אך מופרשים במלואם דרך השתן. הם מתאימים לחולי סוכרת ולא גורמים לגזים או שלשולים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
09/04/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris