כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם פסיליום אכן מסייע להפחתת רמת הכולסטרול בדם?
"הפסיליום הוא הסובין של הצמח שנקרא פלנטגו אובטה, או בעברית לחך. לסיבים התזונתיים האלו יש לא מעט יתרונות ייחודיים: הם יכולים להתנפח פי 25 ממשקלם, הם מגדילים את תנועתיות המעיים, תורמים למניעת עצירות, וגם משביעים ותורמים לירידה בצריכת המזון. הפסיליום נחשב בעל יכולת להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס, וגם להפחית את הסיכון למחלות לב ולסוכרת.
אבל הייחודיות הגדולה ביותר של סיבי הפסיליום היא שהם מסוגלים לספוח חומצות מרה. בגלל שהגוף מייצר חומצות מרה מכולסטרול, ברגע שהפסיליום סופח אותן, לגוף חסרות חומצות מרה והוא משתמש בכולסטרול לייצור חומצות מרה חדשות. בגלל שיש שימוש לכולסטרול, יש ירידה ברמתו בדם.
במחקר שפורסם לאחרונה בדקו את יעילות הפסיליום גם בקרב אנשים שלוקחים תרופות להפחתת כולסטרול (סטטינים). במחקר השוו בין אנשים שלוקחים סטטינים בלבד, לבין כאלו שלוקחים גם את התרופה וגם 7-14 גרם פסיליום ליום (1-2 כפות).
על פי התוצאות, נטילת פסיליום תרמה להפחתה גדולה יותר בכולסטרול הרע בהשוואה לסטטינים בלבד, והחוקרים טענו שנטילת פסיליום היא כמו להכפיל את כמות הסטטינים שנוטלים. הפסיליום לא הפחית כולסטרול בקרב אנשים שלא סבלו מכולסטרול גבוה מלכתחילה.
מאחר שאין לפסיליום תופעות לוואי, כדאי לשקול להתרגל לסיבים הללו, אבל חשוב לזכור - יחד עם כל כף של פסיליום חשוב לשתות כמות גדולה של מים, אחרת אתם עלולים לסבול מעצירות וכאבי בטן".