כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: בזמן האחרון ניתן לראות בשווקים בטטות בצבע סגול. הגיוון לעין הוא משמעותי, וגם הטעם מעט שונה - אך האם ערכה הבריאותי של הבטטה הסגולה שונה משל הבטטה הכתומה?
"לבטטה הכתומה הרגילה יש את הפיגמנט שנקרא בטא קרוטן, הלוא הוא ויטמין A בצורתו הצמחית שחשוב מאוד למערכת החיסון, עוזר להתמודד עם נגיפים, חשוב לבריאות העור, וכידוע גם דרוש לראיית לילה. לבטטה הסגולה יש פיגמנט אחר - הצבע הסגול, אנאטוציאנין, שחשוב לגוף לא פחות אבל מסיבות אחרות. זהו נוגד חימצון חזק מאוד שעוזר להפחית סיכון לסרטן מסוגים שונים, וגם לדלקות.
אז איזו בטטה עדיפה? לשתיהן אינדקס גליקמי נמוך, הן לא מקפיצות את הסוכר בדם ולכן מהוות אפשרות טובה אם יש נטייה לסוכרת. בשתיהן אותו מספר קלוריות (104 במאה גרם) ואותו אחוז סוכר (5 אחוז) שזו אותה כמות כמו בגזר. עקב הפיגמנטים נוגדי החימצון השונים, כדאי לגוון בין שני הסוגים. הבטטה הסגולה יכולה להיות מקור מצויין לצבע הסגול בתפריט שלנו, לצד כרוב סגול או בצל סגול".