התביעות שאחרי האסון

עו"ד שמואל יקירביץ, מומחה לדיני נזיקין, נערך לקראת תביעותיהם של הנפגעים ושל משפחות ההרוגים: "בסופו של דבר המדינה תשלם"


ימים ספורים חלפו מאז האסון בהילולת ל"ג בעומר בהר מירון, שגבתה את חייהם של 45 איש והובילה לפציעתם של יותר מ־150 איש; לצד האבל הכבד, עולה השאלה כיצד, אם בכלל, ניתן יהיה לפצות את המשפחות שאיבדו את יקיריהן, זאת על אף שגם סכום כספי, גבוה ככל שיהיה, לא ישיב אליהם את אלו שאיבדו. 

עורך הדין שמואל יקירביץ, מומחה לדיני נזיקין שייצג בין היתר אישה שנפצעה באסון ורסאי, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והביע את דעתו על הדברים: "כל אחד יכול לפנות לעורך דין כאוות נפשו, ואני מעריך שהתביעות יוגשו במקרה כזה בבית משפט אחד. מבחינה משפטית תובעים את כל מי שאחראי, והיום יש כל כך הרבה פרסומים על מי יכול להיות אחראי, החצים הופנו אליהם בדו"חות מבקר המדינה משנים קודמות".

עוד הוסיף, כי: "כל מי שחתם על מסמך שקשור לכך יהיה מעורב, אך המדינה היא מי שבסופו של דבר תשלם סכום כזה. חברת הביטוח שלכאורה מכסה את העניין, רואה את עצמה מוגבלת בסכום שהיא יכולה לשלם. במדינה הגלגלים זזים לאט. אם נלמד ממקרים של אסון ורסאי או נפגעי חיסון, הפיצוי שם הוא חלקי בלבד". 

הפרסומים מדברים על פיצוי של 150־200 מיליון ש"ח

כמה כסף, אם כן, עתידות לקבל משפחות הקורבנות? עו"ד שמואל יקירביץ השיב: "הפרסומים שקראתי דיברו על 150־200 מיליון ש"ח וזו הערכת חסר בעיניי. צריך להבין, כל מי שהיה במעבר הזה עלול לכאורה לפתח תסמינים אחרים. חלק מאלו שנפטרו, ואני מניח שגם הפצועים הם תושבי חו"ל, שם חלים כללים אחרים של פיצוי". 

עריכה: מיכל קדוש 

03/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


האסון בהר מירון
האסון בהר מירון  |  צילום: דוד כהן/פלאש90
Paris