פרופ' רפי קרסו

המאזין סיפר: "אני רוצה לתרום כליה"

המאזין סיפר על כוונתו לתרום כליה, וביקש לדעת: "מהם הסיכונים וההשלכות של זה?" • פרופ' קרסו הסביר למאזין ובירך אותו: "אתה צדיק גדול"


הטכנולוגיה הרפואית שמאפשרת השתלת איברים התפתחה במחצית השנייה של המאה ה-20 ובזכותה חיים רבים ניצלו. האיבר השכיח ביותר שנתרם מאדם בריא הוא הכליה, ומדי שנה מושתלות בישראל כ-150 כליות מתורמים חיים. המאזין בן ה־51 סיפר כי בכוונתו לתרום כליה למען אדם חולה שזקוק להשתלה, וביקש לדעת מהם הסיכונים לכך. פרופסור רפי קרסו סיפר על התהליך בדרך לתרומת כליה ועל הסיכונים האפשריים.

פרופ' רפי קרסו שיבח אותו על נכונותו לתרום כליה בעודו בחיים, "אני חושב אתה אדם יקר וצדיק גדול, ואני מעריץ אותך על זה. המצווה הגדולה שאתה עושה תלווה אותך עד יומך האחרון", והסביר למאזין את השלבים של תרומת כליה: "הקדוש ברוך הוא נתן לנו כליה ימנית וכליה שמאלית, יש אנשים שנולדים עם כליה אחת, אנשים שנולדים עם 2 כליות שאחת לא עובדת בכלל, אחת גדולה ואחת קטנה. אפשר לחיות מצוין עם כליה אחת".

הוא התייחס לסיכונים האפשריים, ואמר: "הסיכון שקיים באופן תיאורטי - שתהיה לך בעתיד בעיות עם כליה אחת. זה סיכון שקיים, אבל מאוד קטן. אם יש 2 כליות יש תמיד רזרבה, ופה אין לך", אך הוסיף: "כמו שאפשר לחיות עם חצי ריאה או עם ריאה וחצי אפשר לחיות טוב מאוד עם כליה אחת והרבה אנשים בעולם חיים עם כליה אחת ואפילו לא יודעים את זה".

באשר לשלבי התהליך, הסביר קרסו: "ייקחו לך בדיקות לראות אם אתה מתאים או לא, הרופאים יסבירו לך את השלבים של התהליך. בשלב מסוים תיפגש עם העובדת הסוציאלית ועם אחד הרופאים, והם יסבירו לך את כל הסיכונים והסיכויים". המאזין ציין כי הוא מתאמן למרתון, ותהה האם לאחר ההשתלה יוכל להמשיך ולהתאמן באותה העצימות. פרופ' קרסו השיב: "תוכל להמשיך במרתון, תוכל לעשות את איש הברזל, איש הברונזה ואיש הכסף כי אתה איש זהב".

     

עריכה: עופרי גליכמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris