כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: שבלול דפי אורז במילוי תרד וגבינות. מהכמות הבאה תוכלו להכין 8 מנות, כשבכל מנה 90 קלוריות בלבד.
רשימת הרכיבים:
ביצה
מאה גרם בולגרית 5%
חצי כוס גבינה צהובה 9% מגורדת
מאה גרם גבינת שמנת זיתים 5%
כף פסטו
שקית של 200 גרם עלי תרד
אופן ההכנה:
מאדים את עלי התרד עם ספריי שמן כמה דקות
מצננים
מוסיפים את התרד לתערובת הביצה עם הגבינות
משמנים תבנית עם ספריי שמן
מרטיבים דף אורז, שמים כף מהמילוי, מגלגלים ומניחים בתבנית
ממשיכים באותה שיטה עם עוד דפי אורז בצורת שבלול
מרססים בספריי שמן, מפזרים שומשום ואופים 20 דקות
מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך 10 דקות נוספות, כדי שיהיה קריספי