במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מאילו מאכלים כדאי להימנע כאשר נמצאים בלחץ נפשי וסטרס?
"הגורם הראשון שצריך להימנע ממנו, באופן מפתיע, הוא סוכר. הוא גורם להקפצה ברמות הסוכר בדם, מה שגורם להפרשת אינסולין גבוהה שאחרי כמה דקות גורמת לירידה חדה ברמות הסוכר. רמות סוכר נמוכות גורמות לרעב וגם לתחושת עצבנות.
גורם שני שכדאי לשים לב אליו הוא קפה, וכל מה שמכיל קפאין (כולל קולה). אלו מגבירים את הדופק, את לחץ הדם ואת תחושת המתח.
בעבור ילדים, כדאי להימנע מכל מה שמכיל צבע מאכל צהוב בשם טרטרזין, שעלול לגרום להיפראקטיביות, ונמצא בממתקים, בחלק מהחטיפים ובחלק מהקורנפלקסים הצבעוניים. חשוב לקרוא על האריזה, ואם לא כתוב שמדובר בצבע מאכל טבעי – לבדוק מהו צבע המאכל שנמצא בתוך המזון".